Поради

Основні правила гардеробу тваринок (фото)

Основні правила гардеробу тваринок (фото)

Ще декілька років тому домашні тваринки у одязі викликали у перехожих не тільки щире здивування, але і відверте нерозуміння. Проте з часом стало відомо, що одяг для песиків та котиків не стільки данина моді та примха власника, як необхідність.

То які вони, основні правила гардеробу хвостатих?

  • Одяг повинен бути комфортним. Аби пересвідчитись, що тканина приємна на дотик, господарю варто провести по зворотній стороні обновки долонею чи прикласти річ до щоки. Не купуйте синтетичних матеріалів. Вони можуть викликати алергічну реакцію.
  • Обирайте одяг, де менше швів, мінімум застібок, ґудзиків та заклепок, які натирають шкіру та псують шерсть. Слідкуйте, щоб фурнітура була добре прикріплена.
  • Привчати вихованця до одягу варто змалечку. Перші речі повинні бути легкими та комфортними. Наприклад, кофтинка чи футболка, а не комбінезон. Носіть обновки 10 – 15 хвилин. З кожним днем поступово збільшуйте час.
  • Не залишайте тваринки самої. Хвостаті можуть так активно вибиратися з одягу, що ламатимуть кігті та вивертатимуть лапки.
  • Перший одяг обирайте невиразний. Яскраві аксесуари привертають увагу тваринки.
  • Для початку підберіть шерстяні речі. Вони приємно пахнуть, а, отже, не дратуватимуть улюбленця новим, штучним ароматом.
  • Перш ніж красуватися обновками на вулиці, зачекайте, доки песик звикне до нового гардеробу. Через одяг улюбленець буде постійно нервувати, намагатиметься зняти наряд. Відповідно, прогулянка буде зіпсована.
  • Якщо песик тяжко звикає до одягу, спробуйте пов’язати цей процес з приємними асоціаціями. Наприклад, одягаючи тваринку, давайте їй погратися улюбленою іграшкою або пропонуйте щось смачненьке. Це відверне увагу і створить хороші спогади.
  • Не надто люблять одягатися і дорослі коти. Ці норовливі істоти намагатимуться стягнути все, у що ви їх одягнете. Аби привчити котика носити костюмчики, слід обрати правильний час для примірки. Одягати улюбленця після сну. Обов’язково простежте, щоб кіт був ситий, інакше він буде роздратований.

І на продовження теми пропонуємо ознайомитися зі стильними домашніми улюбленцями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, Фото
В тему