Поради

Сніданок, Інтернет та реаліті-шоу нищать ваш інтелект?

Сніданок, Інтернет та реаліті-шоу нищать ваш інтелект?

А ви знали, що щоденна одноманітна робота призводить до того, що людина поступово тупіє? Проте вчені визначили надзвичайно згубні для людського мозку звички. Як? Про це розповість стаття.

Заздрите розумникам, які спілкуються чітко і красиво на актуальні теми щодня? Ви також можете приємно вразити публіку, якщо відмовитеся від цих п’яти шкідливих звичок, які вбивають ваш інтелект.

Алкоголь

Не дивно, що на першому місці серед згубних для мозку звичок стоїть алкоголь. Про шкоду, якої людині завдає спиртне, нам розповідають з першого класу. Однак як саме алкоголь впливає на мозкову активність? Дослідники з університету Вашингтона в Сент-Луїсі вважають, що міцні напої заважають нейронам «співпрацювати». Випивши, ви травмуєте ділянку, яка відповідає за формування спогадів. Саме тому люди після п’янки часто не можуть пригадати, що вчора відбулося. Більше того, погіршується «зв’язок» між нейронами. Через це заплутується язик, людина починає неадекватно реагувати, сповільнюється реакція.

Чому ж побутує думка про те, що всі генії «заправляються» спиртним та наркотиками, а в народі кажуть, що талант не проп’єш? Дослідники досі не знають відповіді на це запитання. Проте британці дізналися, що персон з високим IQ частіше тягне до пляшки, ніж недалеких людей.

Можна зробити висновки, що в розумній мірі алкоголь поступово перетворить вас у генія.

Ситний сніданок

Смажений бекон, яєчня, тости з маслом – ваш ідеальний сніданок? А от учені Університету Монреаля дослідили, що жирна їжа впливає на вироблення гормону дофаміну, який регулює роботу мозку і відповідає за процеси навчання та формування нових навичок.

Тож, ситно поснідавши, ви відключаєте ту частину мозку, що відповідальна за когнітивну діяльність і реакції на зовнішні подразники. Також погіршується пам’ять. До речі, фрукти на сніданок також шкідливі, адже в них багато фруктози. Відповідно, гормон інсулін починає боротися із фруктозою замість того, щоб «викачувати» енергію з крові.

Різнопланові завдання

Професор Ерл Міллер з Массачусетського технологічного інституту впевнений: людина не повинна виконувати декілька задач одночасно. Більше того, навіть якщо ви уявили себе Цезарем, який справлявся з трьома справами, то це не означає, що вся ваша робота буде задовільною.

Коли ви працюєте над різними завданнями, ваш мозок не встигає перемикатись. А це призводить до втрати енергії та виснаження. Більше того, професор Міллер упевнений, що навіть таке елементарне завдання, як перегляд електронної пошти, знижує коефіцієнт розумового розвитку IQ на 10%.

Інтернет

Варто зазначити, що одне з благ цивілізації також не сприяє нашим розумовим здібностям. Здавалося б, що Інтернет – джерело знань і бездонних можливостей – повинен лише сприяти нашому розвитку. Проте вчені зазначають, що ми «їмо» тільки те, що нам пропонують. А це зазвичай непотрібні для нашого мозку статті рекламного характеру чи новини шоу-бізнесу, які втратять свою актуальність через декілька днів.

Ті, хто хоче порозумнішати, повинні відмовитися від запропонованих стрічкою тем та самостійно розширювати коло своєї інформації.

Реаліті-шоу

Експеримент австрійського вченого Маркуса Аппеля неабияк здивував публіку. Він запропонував групі людей пройти нескладний тест. Після цього піддослідні якийсь час дивилися реаліті-шоу про повсякденне життя підлітка-хулігана. Після закінчення програми учасники пройшли аналогічний тест і результати були значно гіршими. З’ясувалося, що після перегляду телешоу мозок піддослідних дуже розслаблявся.

Автор дослідження вважає, що мозок негативно реагує на такі передачі: перестає аналізувати поданий матеріал і запам’ятовувати його. В результаті переходить у «розслаблений» режим роботи, після якого тяжко повернутися в активний стан. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес
В тему