Поради

9 цікавих фактів, які потрібно знати про стрибки з парашутом

9 цікавих фактів, які потрібно знати про стрибки з парашутом

Парашутисти запевняють, що стрибок з літака кращий ніж секс. Проте, такий спорт має й інші переваги. Які? Про це розповість стаття.

Завжди мріяли стрибнути з парашутом? Тоді вам буде цікаво дізнатися декілька приголомшливих фактів про такий екстремальний вид спорту та те, як така подія вплине на ваше життя.

1. Потужний викид адреналіну

У вас було багато яскравих та емоційних подій у житті? Навряд чи все, що сталося раніше можна порівняти зі стрибком із парашутом! Підготовка, інструктаж, зліт на висоту, стрибок, вільне падіння, приземлення – весь цей час ваша нервова система буде задихатися від адреналіну. Не варто хвилюватися, що ваше серце зупиниться. Концентрація гормону в крові прискорить обмін речовин, підвищить рівень життєвої енергії та допоможе позбутися усього накопиченого негативного емоційного багажу.

2. Хочеш схуднути? Одягай парашут!

Хочете стрибнути з парашутом? Тоді вам слід знати, що ваша вага повинна бути в межах від 40 до 95 кг. Залежно від ваги, парашутист може за один стрибок скинути від 1,5 до 4 кілограмів. Однак не поспішайте закидати наплічник з парашутом на плечі. Скинути декілька кілограмів через стрес можуть тільки новачки. Організм тих, хто стрибає вже не вперше, готовий до таких емоційних та фізичних навантажень, а отже, реагуватиме на екстремальні події спокійніше.

3. Народитися заново

У вільному падінні ви будете всього декілька секунд, а політ затягнеться на декілька хвилин. Однак ті, хто стрибав з парашутом запевняють, що цього часу вистачить, щоб народитися заново. Про це добре знає 97-річний англієць Джордж Мойзе. У свій день народження дідусь стрибнув із висоти 3 км.

Інструктори не дають певних обмежень щодо віку. Проте фахівці зазначають, що перед стрибком із парашутом новачок повинен проконсультуватись із лікарем.

4. Парашут – краще, ніж секс

Можливо ви не знали, але у світі повно речей, які кращі за секс. І стрибок з парашутом одна із таких речей. На підтвердження цієї тези можна навести декілька доказів. Наприклад, середня тривалість оргазму у жінок становить 2 секунди, а у чоловіків – 12,4. А новачок, стрибаючи з парашутом, може відчувати стан всепоглинаючої ейфорії під час стрибка і після. І триває це довше, ніж десять секунд. Це відбувається через загальне збудження кори головного мозку. Науковці впевнені, що ті, хто пірнає взимку в ополонку з головою, переживає приблизно такі ж відчуття.

5. Ви опинитеся на вершину світу

Зрозуміло, що висоту в 800 метрів (рекомендована для першого самостійного стрибка), тяжко назвати вершиною світу. Але в той момент, коли ви ставите ногу, щоб зробити крок з парашутом у порожнечу, усвідомлюєте, що в світі немає нічого вище за ці 800 метрів. В такий момент ви звільняєтесь від страхів, сумнівів, турбот, труднощів. Проблеми, які обтяжували вас, – здаються несуттєвими. Секунда перед стрибком змушує по-новому оцінити своє життя.

Цікаво, що гострих відчуттів часом хочеться навіть знаменитостям. Наприклад, романтична Ніколь Кідман, Настя Каменських та Макс Барских також стрибали з парашутом.

6. Парашут знищує страхи та підвищує самооцінку

Боїтесь висоти? Тоді вам слід стрибнути з парашутом, – принаймні так говорять ті, хто поборов свій страх. Більше того, після такої події вам буде простіше знаходити рішення подолання інших фобій.

А що вже казати про просте зізнання у коханні чи звільнення з роботи? Опинившись у такій екстремальній ситуації ви переоцінюєте дійсність та станете сміливішим.

7. Ви навчитеся довіряти собі

Багато хто вважає, що парашутний спорт дуже небезпечний. Але, якщо говорити про безпеку загалом, то в світі немає нічого безпечного.

За даними Американської асоціації дельтапланеризму стрибки з парашутом відносяться до числа найбезпечніших видів екстремальної діяльності. На кожні сто тисяч живих парашутистів доводиться двадцять п'ять загиблих. За іншими даними розбиваються на смерть всього 0,025%. Зазвичай до трагедії призводить людський фактор. Однак, часто трапляються дива. Наприклад, у американки Шейни Річардсон не спрацювало 2 парашути: запасний та основний. Вона падала зі швидкістю 80 км/год, проте вижила. А потім ще й народила здорову дитину (жінка не знала про свою вагітність на момент стрибка).

Такий спорт навчить вас довіряти собі, що дуже важливо для якісного життя та гармонії із собою.

8. Пес також може стати парашутистом

Не хочеться стрибати самому? Не біда! У повітря дозволяють брати свого собаку. Навіть без його згоди… Наприклад, сміливий мопс Отіс супроводжував господаря протягом 10 років і 64 рази стрибав із парашутом.

9. Ви по іншому сприйматимете лайливі слова

Лише спробуйте запитати у парашутиста про його «останній» стрибок, і в кращому випадку на вас поллється лайка, якщо взагалі не поб’ють. Чому? У професіоналів і любителів парашутного спорту на фразу «останній стрибок» стоїть заборона. Її замінюють такими словами, як «крайній» або «недавній».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, спорт
В тему