Поради

Гейзер для пляшки: дрібні деталі теж мають значення

Гейзер для пляшки: дрібні деталі теж мають значення

У світі ресторанного бізнесу, де кожен елемент впливає на враження гостя, навіть найдрібніші деталі мають значення. Одна з таких – гейзер для пляшки. Це, на перший погляд, непомітний елемент, однак насправді дуже важливий у професійній подачі напоїв. Він забезпечує точність, чистоту, а також додає елегантності кожному руху бармена чи офіціанта.

Що таке гейзер для пляшки та для чого він потрібен

Гейзером для пляшки називається спеціальний аксесуар, який вставляється в горловину, і призначений для контрольованого та плавного розподілу рідини. Конструкція така:

  • насадка або носик. Це трубка через яку витікає рідина. Вона буває прямою, вигнутою та може містити спеціальні отвори для аерації;
  • гумова або коркова пробка. Це та частина, яка безпосередньо вставляється в горловину пляшки. Вона забезпечує щільне прилягання та герметичність, виключає протікання;
  • вентиляційний отвір. Це важливий компонент, який забезпечує приплив повітря під час наливання. Саме завдяки йому потік рідини рівномірний, без булькання та бризок.

Головна перевага використання гейзера – точність дозування. Це особливо важливо при приготуванні коктейлів за рецептурою чи контролю порцій. Таким чином зменшуються витрати та забезпечується стабільний смак напоїв, страв.

Реклама

Крім того, з гейзером немає бризок та розливів. Потік рівномірній, тому підтримувати чистоту барної стійки легше. Тут потрібно сказати й про наступну перевагу – гігієнічність. Гейзер захищає вміст пляшки від пилу, комах, інших забруднень – для цього передбачений ковпачок. Також він забезпечує швидкість та професійність роботи. Тобто гейзер – не просто аксесуар, а дуже необхідний інструмент, який оптимізує роботу. А якщо вам потрібно купити барне обладнання, то звертайтеся до перевірених спеціалізованих магазинів, наприклад, “Ресто Плюс”.

Як вибрати гейзер для пляшки

Вибір гейзера – задача не складна, але не дивлячись на дуже компактні розміри аксесуара, необхідно зважати на декілька ключових моментів. Якщо їх врахуєте, то забезпечите зручність та довговічність використання.

Перш за все – міцність. Професійний гейзер повинен витримувати інтенсивне щоденне використання. Тут має значення матеріал. Так, один з кращих варіантів – це нержавіюча сталь, оскільки вона стійка до деформацій, корозії та витримує багаторазове миття. Якщо є пластикові компоненти, то вони повинні бути з високоякісного, ударостійкого матеріалу.

Наступний параметр – зносостійкість. Найшвидше зношується гумова або коркова частина, тобто яка вставляється безпосередньо в пляшку. Вибирайте моделі з міцними та еластичними ущільнювачами, які здатні зберігати свої властивості після численних циклів використання та миття. Особливо добре себе показали силіконові ущільнювачі. Також зважайте на матеріал носика – він повинен бути стійким до подряпин та деформацій.

Має значення зовнішній вигляд, адже відвідувачі будуть бачити гейзер доволі близько. Тому його естетика надзвичайно важлива. Враховуйте що аксесуар повинен гармоніювати зі стилем бару та іншого посуду. Оптимальний варіант – класичний металевий, він виглядає професійно. Крім того, існують кольорові варіанти, з додатковим покриттям. Чистота та відсутність подряпин, потемнінь не менш важлива, адже це справляє враження на гостей.

У сучасному ресторанному бізнесі досконалість криється в деталях. Тому навіть гейзер повинен бути не лише функціональним, але й естетичним. Зрештою, увага до всіх дрібниць формує незабутні враження у гостя.

Джерело: restoplus.com.ua 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
Реклама
В тему
Реклама