Поради

Погано спали? Отже, ввечері припустилися цих помилок

Погано спали? Отже, ввечері припустилися цих помилок

Вчені зі США провели кілька досліджень, щоб з'ясувати, чому у більшості людей є проблеми зі сном і вони не можуть виспатися, навіть якщо проспали 7 – 8 годин. Ці помилки багато хто робить ввечері, а тому погано спить, а вранці почувається «розбитим». Їхній перелік дає newsyou.info.

1. Увімкнені гаджети

Спати з увімкненим смартфоном і кожного разу прокидатися від його звуків – це неправильно. Вночі вам може прийти смс або спам на пошту, тому телефон, планшет, ноутбук та інші пристрої на ніч ставляться на безшумний режим.

2. Несвіже повітря у спальні

Перед сном мало хто провітрює кімнату, в якій буде відпочивати понад 5 годин. А даремно – вчені вважають, що це вкрай важливо, адже свіже прохолодне повітря сприяє швидкому засинанню і міцному сну.

3. Сон на брудній постільній білизні

У тканини постільної білизни за кілька днів накопичуються мільйони хвороботворних бактерій, які негативно впливають на якість сну в цілому.

4. Вживання алкоголю перед сном

Деякі люди переконані, що алкоголь допомагає їм швидше заснути, але насправді регулярне вживання спиртного отруює організм людини, призводить до залежності і сприяє тому, що вранці з'явиться головний біль або відчуття втоми.

5. Ситна вечеря

Замість відпочинку під час сну ваш організм буде працювати, а це призведе до того, що вранці з'являться симптоми перевтоми.

Дуже важливо створити комфортні умови  перед тим, як лягти спати. Подбайте про тьмяне освітлення і приберіть всі зайві предмети, вимкніть техніку. Прийміть перед сном теплий душ або теплу розслаблюючу ванну, одягніть зручну піжаму, провітріть кімнату, а головне – не обмірковуйте проблеми перед сном. Тоді ви міцно спатимете, а, прокинувшись, відчуєте приплив сил.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали