Поради

7 ознак, які характеризують працівників А-класу

7 ознак, які характеризують працівників А-класу

Вони багато заробляють та відмінно виглядають. А успіх для них – лише питання часу. Стаття розповість, як з типової офісної мишки перетворитися у працівника А-класу.

Погана зарплата, незручний графік, зневага зі сторони керівництва – професіонали не знають, що це. І саме на таких людей полюють хороші керівники. Їх заманюють на роботу бонусами, перспективами, високою зарплатою та пропонують всі умови для комфортної роботи. Хочете стати таким співробітником? Ось декілька порад для тих, хто хоче бути працівником А-класу.

 

1. Максимум роботи – мінімум відволікань

Аби із середньостатистичного працівника перетворитися у аса, потрібно, в першу чергу, зайнятися підвищенням своєї кваліфікації. Розширюйте горизонти знань, переводьте отриману інформацію з теорії у практику, шукайте власні шляхи вирішення типових проблем. Щодня доводьте керівництву свій професіоналізм.

І головне, працюючи не відволікайтесь від цілі на другорядні та дріб’язкові питання. Чи означає це, за потреби, віддаватися роботі всі 24 години на добу? Так! Якщо ви не готові так старанно працювати, отже чекайте поблажок від долі, яка не завжди прихильна.

 

2. Іноземна мова – ваш союзник

Задумуєтесь про те, як досягти успіху на роботі? Без знання англійської це навряд чи можливо! Співробітник А-класу повинен знати іноземну, як і специфіку власної справи. У будь-якій компанії цінують робітника, який може вільно спілкуватися англійською з колегами та партнерами. Іноземна допоможе вам автоматично виділитися серед конкурентів на цю посаду та відразу поставить на щабель вище за інших.

Чим більше іноземних мов ви знатимете, тим привабливіше виглядатимете в очах роботодавця.

 

3. Багато читайте

Варто читати не лише бізнесову літературу, а і художні книжки. З кожною прочитаною сторінкою ваш словниковий запас збільшується. Чим це допоможе в роботі? Вам буде легше спілкуватися з колегами, керівництвом та партнерами; ви доступно висловлюватиметеся та зумієте підтримати будь-яку тему. Кандидат, який претендує на високу посаду повинен бути ерудованим.

 

4. Заводьте знайомства

Немає загального секрету успіху. Але точно можна сказати лише одне: в одиночку досягти зірок неможливо. Відтак, вирощуйте в собі дружелюбність та заводьте нові знайомства. Варто зазначити, що вашими хорошими знайомити повинні стати люди з різних сфер діяльності.

Нетворкінг – інструмент для просування в кар’єрі та особистому житті. Така діяльність спрямована на те, щоб з допомогою широкого кола приятелів блискавично і ефективно вирішувати складні завдання і професійні питання. Ймовірно, одне з десяти знайомств вам невдовзі стане у пригоді.

 

5. План – ваш союзник

У вас немає особливих талантів? Нічого! Компенсувати вроджену майстерність можна педантичністю. Людина, яка працює за планом встигає набагато більше, ніж особа, яка живе за вільним графіком. Робота за планом дасть результат у 99%. Для того, щоб план був ефективним, розбивайте грандіозні цілі на маленькі завдання та виконуйте їх крок за кроком.

 

6. Постійно піднімайте планку

Сходження на вершину не буде завжди солодким. І, аби дістатися зірок, вам потрібно буде не раз відмовитися від спокус. Нерідко, пірнувши у вир проблем, вам захочеться усе кинути. Аби запобігти зривів, краще постійно піднімати планку.

 

7. Не погоджуйтесь на мінімум

Аби стати працівником, за яким полюють компанії, варто відразу позиціонувати себе, як людину, яка не погоджується на мінімум. При першій зустрічі обумовте заробітну плату та перспективи. Якщо працедавці не виконують своїх обіцянок, а ви з легкістю це терпите, ви автоматично перетворюєтесь з працівника А-класу, у типового роботягу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, робота
В тему