Поради

Як досягнути успіху на роботі? 5 законів, якими повинен керуватися кожний кар’єрист

Як досягнути успіху на роботі? 5 законів, якими повинен керуватися кожний кар’єрист

Толерантність, працьовитість, зосередженість? Ні! Секрет кар’єрного успіху в іншому! Лише впертість, хитрість та корисливість приведуть вас до мети.

 

Про успішну кар’єру мріють усі. Чому? Це гроші, популярність та можливості!  Проте, не кожний знає, як досягнути успіху на роботі. На перекір моралі, багаті люди стверджують, що удача посміхається тим, хто працюючи дотримується цих п’яти законів:

 

Жертвуючи малим – отримуєш велике

Пітер Тіль – американський бізнесмен, засновник Pay Pal та перший зовнішній інвестор Facebook, пропонує кожному відповісти лише на одне питання: «Що потрібно зробити, аби за півроку досягнути цілі, до якої ви планували прийти через 10 років?». Ймовірно, доведеться відмовитися від деяких розваг та витрат. Проте, чи сильно ви постраждаєте від такої жертви? Є речі, від яких можна відмовитися на користь глобальніших справ.Аби досягти успіху потрібно мислити масштабно.

 

Кожне знайомство може знадобитися

Чого правду крити? Зв’язки керують світом. Одна з найкращих порад для тих, хто тільки вступив на кар’єрну драбину та розмірковує, як досягнути успіху на роботі, – ставтеся до кожного знайомства так, ніби налаштовані на довготривалу співпрацю.

Людина, з якою ви сьогодні випадково познайомилися може через кілька років стати вашим колегою, партнером чи навіть керівником. Намагайтесь справити гарне враження на співбесідника. Як? Заповніть свою голову думками про те, що з цією людиною ви триматимете зв'язок протягом усього життя. Це допоможе вам бути терплячішим та уважнішим до нового знайомого.

Звичайно, підтримувати дружбу із сотнею перспективних людей неможливо. А от справити позитивне враження цілком реально. Ймовірно, вас запам’ятають і в майбутньому ви зможете цим скористатися.

Корисні знайомства – ось секрет того, як досягнути успіху на роботі.

 

Знання важливіші за гроші

Вважаєте, що після отримання диплому вчитися не потрібно? А якщо і з’явиться необхідність поповнити мозок новими знаннями, то їх запропонують вам на службі? Якщо ви відноситеся до таких людей, то навряд чи отримаєте від життя все, що хочете. Досягнути чогось можна лише непосильною працею, яка часто означає навчання навіть після випуску з університету.

Відтак, отримавши першу заробітну плату, не витрачайте усе на розваги. Не забудьте «підгодувати» свій мозок курсами, тренінгами чи семінарами, які розширять межі ваших знань.

 

Додаткова робота не покарання, а відмінна нагода

Хапайтесь за усі завдання! Пропонують попрацювати на вихідні? Погоджуйтесь. Просять взяти додаткові завдання? Беріть. Сидячи у зоні свого комфорту, ви ніколи не дізнаєтеся, як досягнути успіху на роботі. Додаткові завдання не лише поповнять ваш гаманець, а і додадуть практичних знань.

Єдиний нюанс, якщо ви розумієте, що працьовитість з вашого боку не принесе ніякого зиску, не витрачайте даремно час.

 

Не соромтесь скандалити

Хороші підлеглі не сперечаються з керівництвом. А успішні кар’єристи не бояться критикувати начальство. Декілька суперечок з приводу якості роботи з шефом і ви зрозумієте, яка насправді роль відведена вам у цій фірмі і чи є взагалі майбутнє у компанії.

Не варто уникати сутичок, якщо ви не погоджуєтесь із новими методами роботи. Підкиньте декілька конструктивних ідей, навіть якщо їхнє втілення неприємно відобразиться на вашому часі. Пам’ятайте, кар’єристи працюють на команду. Вони розуміють, що досягнути успіху самостійно – складно. А от колективно дійти до мети – можливо.

Проте, перш ніж відстоювати свої ідеї перед начальством, переконайтеся у тому, що ви на вірному шляху та навчіться лаконічно та доступно висловлюватися.

 

Удачі, кар’єристи!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, робота
В тему