Поради

Лист від дружини беріг до останньої миті життя

Лист від дружини беріг до останньої миті життя

Лист вдови капітана повернувся додому через три роки. На полі бою знайшли капсулу, в якій боєць АТО зберігав послання від коханої дружини.

У Полтавському військовому комісаріаті матері загиблого капітана Михайла Шаблі вручили дорогу серцю шкатулку з особистими речами її загиблого сина. Їх знайшли цього року під час пошукових робіт у зоні боїв підрозділи, якими в 2015 році командував тоді ще старший лейтенант Михайло Шабля. У скриньці лежали шеврон бригади, особовий жетон бійця, ключі від рідного дому, фотографія героя і капсула з листом дружини Михайла. Його він зберігав до останніх хвилин свого життя.

– Це звісточка з минулого, яка змусила мене подивитися на світ іншими очима, – розповідає Анна Шабля, вдова Михайла. – Він завжди поруч зі мною. Коли я почула про знайдений лист, який написала Міші, ледь свідомості не втратила. Адже це єдиний лист, написаний рукою. Завжди була можливість поговорити по телефону. Але люди давно одне одному не пишуть, як раніше. У листі Михайлу я писала, як я його люблю і шалено сумую за ним разом із донькою, чекаємо його повернення.

Звісточку капітан сховав у металевій капсулі і носив на ланцюжку на грудях.

– Через три місяці, як я відправила лист, Міша приїхав додому. Я помітила у нього цю капсулу на шиї. Запитала, що це. Він зняв її, відкрив, розгорнув мій лист і почав читати. Я була дуже здивована, що він так дбайливо його зберігає. Коли він читав, я плакала, а він витирав мої сльози, – згадує Анна.

Та зустріч молодої сім'ї виявилася останньою. У березні 2015-го рідним повідомили про загибель Михайла. Тоді йому було 28 років.

Михайло і Анна вчилися в одній школі.

– Міша був красенем, відмінником. Ми знали про існування одне одного, але знайомими не були. Навіть не віталися. Але якось на новорічний ранок його вибрали Дідом Морозом, а мене – Снігуронькою. Тоді і подружилися.

Після випуску Михайла вони не бачилися кілька років.

– Через кілька років, коли я була в 9-му класі, а Міша – на 4-му курсі університету, він прийшов до нас на випускний. На вечорі (це була дискотека) запросив мене на танець, провів додому. Через місяць зрозуміла, що це моє. Через два роки одружилися, – каже Анна.

У Михайла залишилася 6-річна донька Злата, яка цього року пішла в перший клас.

Сам Михайло закінчив Полтавський військовий інститут. До АТО служив в Новоград-Волинській частині в Житомирській області. На Донбас пішов воювати в 2014 році.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему