Поради

Круглі вікна. Що потрібно знати про круглі вікна?

Круглі вікна. Що потрібно знати про круглі вікна?

На щастя, естетам, час, коли всі будинки зводили за одним планом, – в минулому. Сьогодні кожний архітектор прагне виділитися і вразити публіку нестандартним та нетривіальним дизайном. А що може бути оригінальнішим, ніж круглі вікна?

 

Стриманий тлумачний словник повідомляє, що вікно – це всього-на-всього отвір у стіні, який служить для пропускання світла і повітря в дім. Але дизайнери знають, що вікно – це не просто діра, закрита рамою зі склом, а один з найважливіших елементів інтер’єру, де вирішальне значення має не тільки розмір, але і форма.

Вікно, незвичайне за формою, конфігурацією, кольором рами, наявність на ньому декоративних елементів, – може перетворити отвір у стіні у головну родзинку інтер’єру.

 

Що варто знати про круглі вінка:

  • Нестандартне, округле вікно зазвичай глухе, тобто не відкривається. Відтак кімната не провітрюється, а, отже, доведеться встановлювати якісну вентиляційну систему.
  • Кругле вікно складене з двох стулок може відкриватися. При обережному користування петлі не відламаються та прослужать багато років.
  • Профіль, зігнутий в дугу, дуже щільно прилягає до рами. А це додаткові тепло та шумоізоляція.
  • Знайти штори під круглі вікна складно. Та дизайнери, зазвичай, залишають вікна нестандартної форми відчиненими.
  • Рами можуть бути як дерев’яними, так і пластиковими або алюмінієвими;
  • Округлі вікна – знахідка для інтер’єрів в стилі готика, бароко і рококо. А модерн та авангард відмінно підкреслять трапеція, трикутник чи багатокутник.

Звичайно, практичність круглих вікон зводиться до мінімуму. Проте для інтер’єру це незначна втрата, адже такий елемент може додати вашій оселі легкості та магії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, Вікна, двері
В тему