Поради

Хто купує обручки на весілля? Прикмети про весільні обручки

Хто купує обручки на весілля? Прикмети про весільні обручки

Обручка – ось що візуально відрізняє одружену людину від холостяка. Проте, яку функцію виконують весільні обручки та чому їх носять на безіменному пальці? Ці секрети розповість стаття.

 

Весілля – важливий день для молодят. Святкування супроводжується багатьма звичаями, та, мабуть, найзворушливіший із них, коли молодята обмінюються обручками. За традицією колечка обирають наречені. Проте, дуже часто перед святом постає питання: хто має купувати обручки на весілля?

Історія каблучки, як символу створення сім’ї та клятви у вічній любові, бере свій початок у Древньому Єгипті. Нині коло символізує безкінечність кохання, а дорогий метал – чистоту та невинність. Сьогодні молодята обирають каблучки з оздобленням та гравіюванням. А от багато віків тому, єгиптяни задовольнялися тим, що обмотували пальчики волокнами коноплі чи тростини.

Протягом багатьох років весільним колечкам приписували надзвичайні, часто навіть містичні властивості. Вважалося, що каблучки здатні вберегти подружжя від біди, а їхнє кохання від заздрісників.

Як би дивно це не звучало, але для того, щоб відбулося весілля сьогодні потрібні лише дві складові: наречені та весільні обручки. Можна запросто провести церемонію без друзів, батьків та білої сукні. А от, одягаючи колечко на палець партнера, ви стверджуєте, що ваше бажання одружитися взаємне.

Всі витрати раніше лягали на плечі нареченого та його сім’ї. Ось хто купує обручки на весілля і сьогодні. Ще у Русі обов’язком батьків нареченої було зібрати придане для доньки. А рідні хлопця організовували весілля.

Нині традиції змінилися. Банкетний стіл оплачують обидві сторони. Але дати гроші на весільний кортеж, музику та обручки – обов’язок нареченого.

Нерідко весільні обручки купують молодятам батьки. Таким дарунком вони благословляють дітей на щасливе подружнє життя. Також можна вінчатися з каблучками родичів та друзів, які у парі були щасливими.

Вважається, що економити на колечках не можна і підбирати їх потрібно, зважаючи на характери молодят. Проте, це не єдина, прикмета у яку вірять новоспечені подружжя.

 

Є немало прикмет, пов’язаних з весільними обручками:

  • В Ірландії вважали, що якщо колечко не із золота, то це призведе до негараздів.
  • В середньовічній Європі вірили, що без золотого персня шлюб не може вважатися дійсним. Відтак, бідняки, аби узаконити свої стосунки, брали прикраси на прокат.
  • Люди вірили, якщо обручка не підходить, то це спровокує нещастя.
  • Туге колечко – партнер буде дуже ревнивим.
  • Вільна весільна обручка означає, що шлюб буде неміцним і в подружжі будуть зради.
  • Багато людей вірять, що після весілля не можна знімати колечко, оскільки кохання ослабне. В деяких країнах знімають обручку лише після народження першої дитини.
  • Не можна брати обручки інших людей, бо молодята повторять їхню долю. Проте вінчатися можна з колечками, власники яких вже відзначили срібне весілля.
  • Не можна виходити заміж з обручкою від попереднього шлюбу, адже метал зберіг енергетику минулого.
  • Втрата обручки спричинить хвороби та скандали в сім’ї.
  • Вашу обручку не можна приміряти іншій людині, адже у сімейне життя почнуть втручатися сторонні люди.
  • Якщо на весілля доторкнутися до обручок наречених, то дуже скоро одружишся.

 

Вірити чи ні у прикмети – особиста справа кожного. Іноді люди живуть у щасливому шлюбі по півстоліття, проте ні дня не носять обручок. Врешті-решт колечка – це всього лише символ, хоча і багатозначний.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему