Поради

Як відправити посилку «Новою Поштою» накладеним платежем

Як відправити посилку «Новою Поштою» накладеним платежем

Накладений платіж сьогодні є найпопулярнішим методом розрахунку при отриманні посилки – він надійний і викликає довіру у клієнтів, які можуть розглянути посилку перед оплатою і спокійно внести необхідну суму.

Як же це зробити правильно і надійно?

Для початку вам буде потрібно надати свої дані – ім’я, прізвище, телефонний номер. Всі ці дані будуть внесені у базу і надалі тільки назвавши свій телефонний номер інформація про вас буде знайдена. Звісно, документи про підтвердження особи треба мати із собою завжди.

Наступний крок – надання інформації про того, хто отримає посилку: ви маєте знати його ім’я та прізвище, телефонний номер, населений пункт, в який відправляється посилка, номер відділу «Нової пошти» і (або) адреса відділення.

Від вас знадобиться й оціночна вартість вашої посилки, сума, яку маєте отримати після отримання посилки одержувачем. Насправді вся ця інформація вноситься дуже оперативно і процедура займає буквально кілька хвилин. Віддавши посилку працівникам «Нової пошти» ви отримаєте «Товарно-транспортну накладну», номер якої необхідно надати тому, хто буде отримувати посилку.

Варіантів оплати за посилку є кілька:

– Ви самі вносите плату за посилку, а якщо ця посилка передбачає оплату накладеним платежем, то ви платите і за те, що вам будуть доставлені гроші від того, хто посилку отримує:

– Ви сплачуєте вартість посилки, а за накладений платіж вносить кошти одержувач;

– Можливий варіант, коли отримувач сплачує тільки вартість посилки, а ви – накладений платіж;

– Є можливість всі витрати покласти на одержувача;

– Можна попросити, щоб одержувач вніс повну передоплату, але такий спосіб має найнижчу популярність і на нього можуть згодитися тільки люди, які вам повністю довіряють.

Що таке накладений платіж?

Загалом поняття накладеного платежу означає суму, яку одержувач має сплатити при отриманні посилки. Після того гроші переводяться  відправнику. При цьому одержувач має право відмовитися від посилки і посилка відправляється назад відправнику, який і покриває витрати по її транспортуванні.

Якщо одержувач посилку забере, вам прийде повідомлення про це на телефон із попередженням про необхідність мати із собою паспорт при отриманні посилки. Гроші приходять туди ж, звідки відправлялася посилка. Варто знати: гроші ви отримаєте в запечатаному вигляді і навіть у тих купюрах, які були відправлені одержувачем.

Якщо ж вашу посилку не заберуть, вас про це повідомлять шляхом смс із попередженням про те, що безкоштовно посилка зберігатиметься лише кілька днів, а далі буде зніматися пеня за її перетримку. Ви ж повинні нагадати одержувачу про необхідність якнайшвидше отримати посилку. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему