Поради

Декоративна штукатурка «Короїд»: наносимо самостійно

Декоративна штукатурка «Короїд»: наносимо самостійно

Така декоративна штукатурка, як «Короїд», дозволить обробити будь-яку стіну без належних навичок в шпаклювальній роботі. Працювати з нею може навіть ентузіаст ремонту, не залучаючи дороговартісних працівників і складну техніку.

Неправильно нанести «Короїд» на будь-яку підготовлену стіну дуже складно, тому зіпсоване оздоблення ремонту не загрожує. Крім того, «Короїд» здатний заощадити чимало коштів.

Щоб нанести декоративну штукатурку «Короїд», потрібні спеціальні інструменти і певна послідовність робіт:

1. Штукатурка «Короїд» при правильному нанесенні виглядає, як тунелі, виїдені однойменною комахою в деревині. Така штукатурка має незвичайний, випадковий шаблон, який не схожий на похмурі і одноманітні візерунки на шпалерах.

У такої штукатурки є певні переваги:

  • Міцність. Здатна витримати несильні удари;
  • Антисептик. Не допускає утворення цвілі;
  • Очищується. Просто і швидко;
  • Не токсична. Не виділяє отруйних парів або газів;
  • Стійка до температур. Витримує високі температури;
  • Екологічно чиста. Виготовляється з природних матеріалів - гіпсу, мармурової крихти;
  • Легкість. Досить просто наноситься, допускає незвичайні інструменти для нанесення візерунків;
  • Доступна ціна. Залежить від площі нанесення.

2. Для нанесення на стіни штукатурки «Короїд» знадобляться наступні інструменти:

  • Валик. (Для фактурного штукатурення);
  • Перше відро. (Для розведення розчину. Великих розмірів. Підійде і велика, але не потрібна і не дірява каструля);
  • Друге відро. (Для того, щоб наливати в нього водну масу і доставляти її до першого);
  • Гладилка з металу. (Для розгладження «Короїд» по стіні. Виглядає, як велика прямокутна металева пластина з ручкою в центрі);
  • Терка з деревини або пластмаси;
  • Кілька шпателів. (Для нанесення «Короїд» на гладилку)

3. Строго дотримуючись інструкції на упаковці «Короїд», потрібно приготувати робочий розчин.

При цьому важливо стежити за тим, скільки точно потрібно замішати розчину. Якщо кількість суміші, замішаної в розчин, буде розрахована не правильно, то великий ризик, що розчин просто застигне до того моменту, як буде повністю нанесений - і в результаті з ним нічого не можна буде зробити, крім як викинути його.

 

4. Роботи з нанесення декоративної штукатурки «Короїд».

Шпателем розчин наноситься на гладилку або ж прямо на стіну. Особливої різниці немає, хоча, звичайно ж, від декількох шматків розчину, нанесених на гладилку, вона стане важче на вагу. Крім того, завжди є ймовірність того, що шматки розчину впадуть з гладилки на підлогу або на одяг. Тому перед початком робіт слід одягнутися в одяг, який не шкода забруднити розчином, а під стіною, на яку буде наноситься «Короїд», потрібно постелити розгорнуті газети або ж поліетиленову плівку.

Після того, як суміш трішки підсохне, слід вирівняти її теркою і пройтися по ній гладилкою, роблячи нею обертові рухи в будь-яку бажану сторону: за годинниковою або проти годинникової стрілки;

Рекомендується перевірити, як ляже розчин і який візерунок вийде, на невеликій і не дуже помітній частини стіни перед тим, як почати обробляти всю стіну. Візерунки на поверхні декоративної штукатурки можна наносити не тільки гладилкою, а й руками;

Всі дії повинні бути заздалегідь сплановані і робити їх треба швидко, так як швидкість висихання розчину при звичайній кімнатній температурі висока;

Потрібно уникати утворення на стіні напливів - явищ, коли 2 штукатурені області утворюють змичку одна з одною. Важливо зменшити помітність цієї змички для зору;

Працювати над нанесенням штукатурки гладилкою можна тільки через 20-15 хвилин, коли стінне покриття втратить свій вологий блиск. Важливо змочувати гладилку в відрі з водою після кожного руху нею;

Остаточне «Зачісування» штукатурки шматком спеціальної шкурки допустимо тільки через добу, коли її поверхня повністю просохне;

Коли штукатурка висохне і буде протерта шкіркою, можна пофарбувати її в будь-який потрібний колір. При цьому рекомендується придбати дорогу фарбу, а не економити.

 Для того, щоб додати стінам, обробленим штукатуркою, більше виразності, можна скористатись наступними порадами:

Штукатурка володіє підвищеною пластичністю. З цієї причини є чудова можливість видавити на її, ще не застиглу, поверхню різні орнаменти і малюнки з використанням спеціальних форм. У разі, якщо ентузіаст ремонту має досвід створення об'ємних форм, то в його силах створити справжню панораму або ж свій індивідуальний шаблон. У цій панорамі можуть бути крихти граніту або мармуру або ж блискітки різних кольорів. А за допомогою спеціального нанесення на сучасну штукатурку є чудова можливість зробити імітацію справжньої текстури мармуру.

Різні дизайнерські фантазії можуть бути реалізовані в силу того, що декоративну штукатурку можна укладати шаром з товщиною в 5 сантиметрів. Є чудова можливість створювати різноманітні горизонтальні візерунки, завдяки чому висота стелі візуально збільшиться. Візерунки можуть мати гострі кути, виглядати як хвилі або смуги.

Якщо на одній стіні в  приміщенні штукатурка буде нанесена під кутом в 45 градусів, а на іншій стіні того ж приміщення вона буде нанесена строго горизонтально, то завдяки створюваній різниці кутові аспекти приміщення будуть візуально перерозподілені.

Деякі з різновидів декоративних штукатурок здатні імітувати водну гладь, кладку цегли, шорсткий камінь і навіть кору деревини. Завдяки чому тепер можна перетворити в смислові або колірні джерела інтер'єрного натхнення різноманітні ніші і виступи, що мають непривабливий вигляд.

Декоративна штукатурка - це справжнє полотно для художніх експериментів. Якщо поплескати по ній поліетиленовим пакетом в зім'ятому стані, то на поверхні штукатурки утворюється структура зім'ятого паперу. А якщо провести по ній жорстким сухим пензлем, то результатом фарбування цієї поверхні стане цікаве дворівневе зображення.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему

Останні матеріали