Поради

Здоров’я можна знайти у власному саду та городі

Здоров’я можна знайти у власному саду та городі

Як часто люди поспішають до лікаря навіть із незначними захворюваннями, а потім посилено приймають хімічні лікарські препарати, не усвідомлюючи, що наносять шкоду своєму організмові. Насправді справжні цілющі засоби часто – зовсім поруч – у власному саду та городі.

Трав’яні чаї на кожен день

Особливо корисно використовувати листову суміш чорної смородини, горобини, вишні, суниці, малини, японської айви (в однакових кількостях). Листя заливають 2 л окропу, парять до 15 хвилин, 2 години наполягають. Іноді кладуть листочки м’яти, материнки або меліси. Такий чай вранці можна пити гарячим, вкинувши 10 г меду, вдень – холодним, ввечері – кімнатної температури і без солодощів.

При хворобах серця допоможе виноградне листя. У трилітрову скляну банку поміщають 300 г свіжого виноградного листя, заливають холодною кип’яченою водою, три доби настоюють при періодичному перемішуванні дерев’яною ложкою. П’ють до вживання їжі по 100 мл тричі на день (3 дні).

Можна приготувати чай від нейродерміту. Беруть 1 великий листок калини, дрібно нарізають, заливають 0,2 л окропу, варять 5 хвилин на тихому вогні. Потім додають 1 ч. л. відвару до 1 склянки окропу. П’ють щодня до 4 разів по склянці.

Добре сушити на зиму плоди і листя дикої груші. Чай з них допоможе вилікувати різні запальні процеси, особливо запалення сечостатевої системи.

Аби нормалізувати обміну речовин,  з’єднують листя брусниці, м’яти перцевої, траву цикорію звичайного, горця пташиного, насіння льону посівного (в однакових кількостях). 20 г збору запливають 0,5 л окропу, закривають і дають настоятися. Потім настій відціджують і ділять на 3 порції. Вживають протягом дня в теплому стані до вживання їжі (за півгодини). Курс – місяць.

Коктейлі для стрункості та краси

Щоб зберегти стрункість, п’ють спеціальні коктейлі. Для приготування готують 2 склянки окропу, 1 огірок, половину лимона, 1 гілочку м’яти, 1 ч. л. тертого імбиру, 1 стебло селери. Огірок, селеру, м’яту та лимон подрібнюють і перемелюють в блендері, змішують з водою та імбиром, ділять на дві порції та випивають за 2 прийоми на день.

Є й інший варіант: 1 ч. л. томатного соку і стільки ж кислого молока змішують і п’ють вранці замість сніданку.

Для боротьби із целюлітом 50 мл абрикосового масла з’єднують з ефірною олією лимона (5 крапель) та ефірною олією ялівцю (5 крапель), що продають в аптеці. Щодня наносять цю суміш масажними рухами на проблемні місця.

Від головного болю

Сік сирих бульб картоплі вживають по чверті склянки при головних болях систематичного характеру.

Шматки розрізаної навпіл цибулини прикладають до скронь, їдять сиру цибулю з хлібом.

Готують на ніч 200 г настою з рівних кількостей ромашкових квіток, листя перцевої м’яти, насіння фенхелю, кореня валеріани. П’ють по півсклянки перед сном.

Натирають на терці хрін, редьку, додають насіння або свіжі квітки гірчиці. Цю суміш кладуть між лопатками, на потилицю або литкові м’язи. Замість насіння і квіток гірчиці можна використовувати гірчичники.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему