Поради

Лимони покращать імунітет і сповільнять старіння

Лимони покращать імунітет і сповільнять старіння

Знавці народної медицини стверджують, що лимони здатні не лише зміцнити опірні сили організму, але й допомогти при лікуванні.

– Плоди лимона багаті на вітаміни С, А, В, Р, фітонциди, цукри, – розповідає Ніна Гнатюк, травниця з міста Канева, що на Черкащині. – Відтак лимон допомагає боротися з вірусами і бактеріями. Його використовують при лікуванні водянки, туберкульозу, геморою, подагри, атеросклерозу, захворювань нирок.

Щоб приготувати засіб зміцнення опірних сил організму, потрібно перекрутити на м’ясорубці волоські горіхи та лимон зі шкіркою, який попередньо помити у теплій воді. Додати натуральний мед і перемішати всі складники (їх узяти в рівних частинах). Споживати цей засіб слід по 1 ст. л. тричі на день, повільно розсмоктуючи. При  відчутті слабкості варто очистити три головки часнику і разом із чотирма лимонами пропустити через м’ясорубку. Додати літр кип’яченої води, перемішати, через добу процідити і пити по 50 мл за 30 хв. до їди тричі на день.

– Для очищення шлунково-кишкового тракту та схуднення варто вранці в склянку теплої води влити дві чайні ложечки свіжовичавленого лимонного соку і випити натще, – розповідає травниця. – Для маски на обличчя і зону декольте рекомендую збити чайну ложечку соку лимона і один яєчний білок, нанести на шкіру й лишити на 20 – 25 хвилин. Тоді змити теплою водою.  Ця маска насичує шкіру вітамінами й уповільнює процеси старіння. Чайна ложечка соку на пів склянки води – чудовий засіб при блюванні у вагітних. Сік лимона допомагає від ламкості нігтів: щовечора слід взяти половину лимона і в м’якоть всунути пальці так, щоб нігті були в лимоні. Тримати чверть години. Опісля вийняти і залишити, аби сік сам висох. На ніч нігті слід змастити йодом. Дуже швидко вони стануть міцними. На початку весни раджу приймати настій із плодів шипшини, лимона і меду. В термос слід покласти три столові ложки подрібнених плодів шипшини і залити літром кип’ятку. Закрити термос і залишити на вісім годин. Тоді процідити й додати сік одного лимона та натуральний мед за смаком. Перемішати і пити по 100 мілілітрів за пів години до їди.

Щоб підвищити енергетичні ресурси організму, покращити роботу шлунково-кишкового тракту, є вітамінна намазка – 400 г очищеного кореня імбиру пропустити через м’ясорубку. Три великі лимони обдати кип’ятком, порізати на шматки, вийняти кісточки і перекрутити. Додати 300 г натурального меду і перемішати. Тричі на день по столовій ложці суміші потрібно намазувати на шматочок хліба та їсти, запиваючи теплим трав’яним чаєм.

– При бронхіті варто лимон пропустити через м’ясорубку і додати п’ять натертих на тертці цибулин, – ділиться рецептом приготування цілющого засобу пані Ніна. – Додати шість столових ложок натурального меду і перемішати. Суміш слід споживати по дві чайні ложечки тричі на день на проміжках між прийомами їжі протягом півтора-двох тижнів. При ларингіті треба вичавити сік з одного лимона, додати три столові ложки натурального меду і залити гарячою водою. Перемішати і залишити настоюватися протягом години. Тоді – кожні три години полоскати горло. А ось при гаймориті слід свіжий сік лимона додати у гарячу воду у співвідношенні один до десяти. Ретельно перемішати і перелити в посудину. Опісля нахилити голову й вдихати пару з неї, але лише носом.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, народна медицина, імунітет
В тему