Поради

Алое з медом – від сезонних хвороб

Алое з медом – від сезонних хвороб

У період епідемії одні поспішають до аптек по дорогезні медикаменти, а інші – готують диво-засоби за рецептами народної медицини. Серед останніх і Катерина Ярмолюк із м. Нововолинська.

– Рецепт цього бальзаму дістався мені в спадок від бабусі, – розповідає господиня. – Однак завдяки йому в нашій родині ніколи ніхто не хворіє на грип та інші захворювання, притаманні для зимового сезону. Спершу потрібно зрізати листя алое і покласти його на тиждень на нижню поличку холодильника (аби посилити імуномоделювальні властивості соку алое).

А тоді – подрібнити і вичавити сік 150 грамів, якого слід влити у скляну посудину і перемішати із натуральним, високоякісним медом, якого знадобиться 250 грамів та 350 грамів якісного кагору. Усі компоненти ретельно перемішати – і цілющий бальзам готовий. Вживають його тричі на день за пів години до їди по одній чайній ложечці, запиваючи невеличкою кількістю води. Курс – два тижні, після чого потрібно зробити тижневу перерву і знову повторити курс.

Сік алое використовують також, аби зробити волосся здоровим, шовковистим на дотик і густим.

– Мама навчила нас готувати дуже ефективний шампунь, – долучається до розмови Аня, старша донька господині. – А все завдяки тому, що сік алое містить речовини, які пришвидшують ріст волосся, а також сприяють тому, аби шкіра голови отримувала поживні речовини і не було лупи. Отож потрібно взяти дві столові ложки натурального рідкого меду, або за потреби розігріти його на водяній бані, й додати у нього столову ложку натурального яблучного оцту. Тоді із свіжозрізаного листка алое слід акуратно зрізати шкірку, а соковиту м’якоть подрібнити у блендері та ретельно перемішати із сумішшю меду та оцту.

Отриману гелеподібну масу потрібно масажними рухами нанести на корені волосся і, одягнувши на голову шапочку для душу, залишити маску на пів або чверть години. А тоді – помити волосся теплою водою. Також подрібнену соковиту м’якоть перемішати у співвідношенні один до одного з медом мама накладає на обличчя. Ця маска чудово впливає на всі типи шкіри, роблячи її здоровою, пружною та приємною на дотик.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, народна медицина
В тему