Поради

Дієві ліки – з обліпихової олії

Дієві ліки – з обліпихової олії

Ангіна не лише завдає чимало дискомфорту, але й може стати причиною серйозних ускладнень. Однак народна медицина пропонує чимало перевірених засобів, які здатні допомогти швидко подолати це захворювання.

– Студенткою я мала фарингальну ангіну, – розповідає Катерина Богарова з міста Володимира, що на Волині. – Подруга радила негайно йти до аптеки, проте я пригадала наш родинний засіб. Потрібно взяти шматочок вати, скачати його в долонях у кульку з лісовий горіх, вмочити її в обліпиховій олії і покласти під язик. Завдяки цьому хвороботворні мікроби і бактерії почнуть гинути, а оскільки олія поступатиме у горло поволі і постійно – то результат лікування буде швидким. Головне – протягом дня застосовувати декілька таких кульок. Також, капнувши декілька капель обліпихової у гарячу воду, можна приготувати засіб для інгаляції при запаленні верхніх дихальних шляхів, бронхіті, ГРВІ.

Цілющу олійку можна придбати у аптеці, а можна і приготувати самому. Для цього слід взяти достиглі ягоди обліпихи, гарненько їх помити і висушити. Тоді перекрутити на м’ясорубці і віджати сік.  Його ж злити у склянку банку і відстояти у холодному місці. Після цього олія спливає на поверхню, і її слід акуратно зібрати ложечкою. Саме така олійка вважається найякіснішою.

– Ця олія допомогла моєму батькові при виразці шлунка, – каже жінка. – Для цього він за 30 хвилин до їди випивав по одній столовій ложці обліпихової олії. За чотири тижні такого лікування виразка повинна затягнутися. Коли я народила першу дитину – в мене дуже випадало волосся. Щоб не облисіти, щотижня готувала ось таку маску: три столові ложки обліпихової олії, жовток курячого яйця, столову ложку коньяку і чайну ложку меду ретельно перемішувала і наносила на шкіру голови. Масажними рухами втирала у шкіру, одягала шапочку для душу, обмотувала голову рушником і залишала на 30 – 40 хвилин. Опісля ретельно мила волосся теплою водою з шампунем. Через місяць волосся не лише перестало випадати, а й почало відростати. А нині час від часу готую собі маски для шкіри обличчя, яка в мене дуже суха: потрібно перемішати чайну ложечку олії обліпихи, стільки є свіжого яблучного соку і сирий яєчний жовток. Нанести на шкіру на 20 хвилин, змити теплою водою.

А ось при ранках на шкірі, які довго не загоюються, потрібно обробити шкіру водним розчином фурацеліну, а тоді накласти полотнину, змочену в обліпиховій олії і залишити на декілька годин. Такі ж компреси допоможуть і при опіках.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: народна медицина, лікування, хвороби
В тему