Поради

Чи залежить коронавірус від спеки і пори року

Чи залежить коронавірус від спеки і пори року

Навесні 2020 року лікарі (і не тільки вони) дуже чекали літа - фахівці сподівалися, що з настанням літньої спеки пандемія коронавірусу піде на спад.

Лікарка Ірина Кириченко, отоларингологиня міжнародного медичного центру, докторка медичних наук, професорка пояснила, як погода і пора року впливають на поширення коронавірусної інфекції. За її словами, припущення, що коронавірус заспокоюється в спеку, виявилося таким, що не відповідає істині.

«Можливо, ми думали, що COVID-19 - це те ж саме, що і грип, і спекотна погода може призвести до зниження поширення цього захворювання, проте, як ми бачимо, ковід не підкоряється погодним умовам. Безумовно, коли у нас буде холодно, погода погіршиться, це осінньо-зимовий період, безумовно, кількість пацієнтів з ковідом виросте, тому що знижується імунітет», - констатувала вона.

Приєднуються ще й інші інфекції, риновіруси, грип піднімає голову в цей час, і, безумовно, погода буде впливати, - каже лікар.

Так що берегтися від інфекції необхідно в будь-який час року, тому що її наслідки неприємні.

«Найчастіше ковід вражає зір, нюх, стан шкіри також може змінюватися, можуть бути висипки під час ковіду різного роду, починаючи від кропив'янки і до формування папул і пустул, пухирців на шкірі», - уточнила Кириченко.

Крім того, на тлі перенесеного коронавірусу може погіршитися слух, довго відновлюватися нюх і знизитися сексуальний потяг.

Також вже відомо, що спека може погіршити опірність організму коронавірусу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Лікарі, хвороби
В тему