Поради

Самі небезпечні для дітей місця в квартирі: список

Самі небезпечні для дітей місця в квартирі: список

Лікарка-педіатриня Олена Гунько назвала найнебезпечніші місця в квартирі для дітей. За її словами, це може бути будь-яке приміщення, де присутня побутова хімія, електроприлади або незахищені меблі.

Спеціалістка зазначила, що до неї часто звертаються батьки, чиї діти отримали травми вдома. Вона порекомендувала максимально убезпечити житло і пояснити старшим дітям, що саме становить загрозу для них, а за зовсім маленькими уважно стежити.

Гунько уточнила, що в сучасній квартирі для дітей існує безліч небезпек. Це гострі кути, побутова хімія, розетки, кухонна плита і вікна. Останні дуже приваблюють дітей, тому слід прибрати москітну сітку - вона не представляє повноцінного захисту, а також використовувати знімні ручки і блокіратори. Важливо також відсувати стільці і тумбочки, якими дитина може забратися на підвіконня.

«Меблі повинні бути добре закріплені, не повинні хитатися, оскільки дитина може їх перекинути на себе. Також можна придбати спеціальні накладки на кути меблів, об які діти часто вдаряються », - уточнила лікарка.

Гунько додала, що ящики з косметикою, миючими засобами, ліками слід замикати чи прибирати ці предмети з зони досяжності дітей, а на розетки необхідно встановлювати спеціальні заглушки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: квартира, діти, Лікарі, батьки, Поради
В тему