Поради

Найзакомплексованіші люди: хто вони за гороскопом

Найзакомплексованіші люди: хто вони за гороскопом

Чому ці знаки зодіаку вічно не впевнені в собі і що з цим робити?

Закомплексованість - це психологічний стан людини, при якому вона відчуває себе слабкою, безсилою перед різними життєвими ситуаціями. Воно проявляється в надмірній скромності, невпевненості в собі, скутості. Давайте розберемося, яким знакам зодіаку доводиться стикатися з цим станом частіше за інших!

Рак

Раки вкрай емоційно чутливі. Тому нічого дивного немає в тому, що вони відчувають труднощі в спілкуванні з оточуючими, хоча і можуть це ретельно приховувати. Вони гостро відчувають настрої інших і не завжди можуть зрозуміти, як правильно себе вести, вважають за краще відмовчатися там, де потрібно було б виступити або взагалі «піти в себе». Ракам дуже важливо бути прийнятими оточуючими, тому вони вкрай гостро реагують на критику або будь-який негатив в свою адресу. У деяких випадках можуть розвиватися фобії - страх виступів, скупчення людей і т.п.

Риби

Риби також вкрай важко переживають негативний зворотний зв'язок від суспільства, а ще гірше - її відсутність. Рибам важливо бути добрими, хорошими, ідеальними і їм весь час здається, що вони можуть і повинні зробити щось ще, щоб світ їх прийняв. Рідко можна зустріти Риб з адекватною (не низькою і не надмірно високою) самооцінкою. Світ занадто небезпечний для них, тому вони або знаходять собі опору в другу або партнері і вже разом його освоюють, або замикаються в собі - працюють з дому, мінімізують контакти з оточуючими. Інший варіант розвитку подій - Риби, навпаки, пропонують свою єдино правильну точку зору в будь-якій ситуації, незалежно від того, питали чи їх думки.

Діва

Діва і перфекціонізм - це практично синоніми. Комплекс відмінниці супроводжує цей знак протягом усього життєвого шляху. Тільки вони знають як буде краще, правильніше. І дуже сильно переживають про те, що зробили щось не те, не так чи недостатньо добре. Бажання контролювати оточуючих відлякує від Дів друзів і партнерів, чим заганяє їх в ще більші самокопання і пошук причин того, що відбувається, а висновок, який вони роблять, звучить приблизно так: «Я недостатньо хороший (а) для них».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Люди, психологія, прогноз астрологів, поради астролога, стосунки, гороскоп
В тему