Поради

Як зробити квартиру чистою за 5 хвилин

Як зробити квартиру чистою за 5 хвилин

Щоб не запускати стан своєї квартири до того, що потрібно упродовж всіх вихідних проводити генеральне прибирання, потрібно регулярно виділяти хоча б по п'ять хвилин на прості дії.

Ось які.

Прибрати речі

Насправді пройтися по квартирі протягом дня і зібрати розкидані на стільцях речі, брудні чашки з-під води, чаю і кави на столах, дитячі іграшки з підлоги - це не складно. Якщо не пускати все на самоплив, така звичка дозволить зробити ваш дім візуально чистішим.

Протерти плафони і плінтуса

Чим менше пилу в квартирі, тим чистіше повітря. Особливо багато її осідає на люстрах і плінтусах. За п'ять хвилин можна пройтися по ним вологою ганчіркою, і в квартирі вже стане краще. Ще добре протерти техніку, бруд на якій особливо помітний. Наприклад, телевізор, ноутбук і телефон. Швидше це можна зробити за допомогою спиртових серветок.

Використовувати ролик для очищення одягу

Ролик для очищення одягу можна використовувати не тільки, щоб прибрати з піджака котячу шерсть і волосся. Він чудово справляється з очищенням інших поверхонь. Наприклад, з його допомогою можна прибрати дрібні крихти, пил, шерсть з дивана, постільної білизни або скатертини.

Помити посуд відразу

У квартирі відчувається чистіше, якщо не завалювати мийку брудним посудом, а мити його відразу після використання. Набагато ж простіше помити одну тарілку, ніж потім гору. А якщо у вас є посудомийка, складайте в неї все відразу, а не в кінці дня. Так на кухні не буде дратуючого безладу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дім, квартира, Поради
В тему