Поради

Чому засмагу треба заборонити

Чому засмагу треба заборонити

Багато дівчат готові годинами ніжиться на шезлонгу, приймаючи сонячні ванни. Але чи так безпечна засмага для шкіри?

На це питання відповіла щелепно-лицьова хірургиня, косметологиня, геронтологиня Ангеліна Лужецька.

За словами експертки, сонце далеко не завжди корисне для організму. Безумовно, воно сприяє поліпшенню настрою, а також виробленню вітаміну Д. Але разом з тим, як стверджує косметологиня, воно украй негативно впливає на шкіру, провокуючи опіки, запалення і рак.

«Ми так рідко буваємо на сонці, що вже якщо доберемося, то відразу у вир з головою і до хрусткої скоринки намагаємося себе підсмажити», - зазначила Ангеліна.

Геронтологиня також підкреслила, що тренд на бронзову шкіру – далеко не у всіх країнах. Наприклад, жительки азіатських країн намагаються берегти свою шкіру, побоюючись пігментації, раку і передчасного старіння.

Вона навіть поділилася японською приказкою на цю тему: «Хитрість життя в тому, щоб померти молодим, але як можна пізніше».

Ультрафіолетове випромінювання

«Ультрафіолетове випромінювання ділиться на спектри UVC, UVB і UVA. UVC затримується шаром атмосфери і до Землі не доходить. UVB теж частково затримується атмосферою, а також хмарами, одягом, вікнами. А ось UVA нічим не затримується, тому саме воно і викликає фотостаріння, тобто виражені зміни шкіри, такі як в'ялість, пігментація, купероз», - пояснила лікарка.

Спеціалістка нагадала, що відпочинок на пляжах і гірськолижних курортах вимагає однаково високого захисту від сонячних променів. За її словами, і вода, і пісок, і сніг відбивають УФ-промені.

«Спокійна вода – менше 10%, пісок – близько 15%, хвилі – 25%, сніг – майже 50%. За даними Американської академії дерматології, продукт з SPF 30 блокує 97% сонячного випромінювання, тобто SPF 50 це і є маркетингові SPF 100», - підкреслила щелепно-лицьова хірургиня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Лікарі, відпочинок, Здоров'я, хвороби, Поради
В тему