Поради

Яке диво зібрало в Почаєві 20 тисяч вірян?

Яке диво зібрало в Почаєві 20 тисяч вірян?

Під час земного життя всі ми хочемо бачити диво. Хочемо побачити прояви або дію благодаті Духа Святого, щоб зрозуміти, чи існує життя вічне. І далеко для цього не треба ходити. Яскравим підтвердженням упродовж багатьох віків лишається Почаївська лавра.

 

Чому – розповідає намісник обителі митрополит Почаївський Володимир: «Коли в 1675 році монастир був оточений 50-тисячною армією турків і татар, заступитися за обитель і її насельників явилася Богородиця й ангели. І бачили це чудо не одна людина, а тисячі. У сум’ятті турки почали обстрілювати небесну покровительку лаври, але стріли та ядра поверталися, вражаючи самих воїнів, – озвучує митрополит давній переказ. – До цих пір зберігаються ці ядра, якими турки стріляли в ангелів. Більше того, деякі з турецьких загарбників, спостерігаючи явище Божої Матері, прийняли тоді християнську віру. У нашій обителі понад 60 років служив протодиякон, який був родичем тих самих завойовників,
котрі прийняли християнство. Такі чудеса слугують утвердженням нашої віри і переконують людей, що Божа Матір благоволить до нас».


Відтак урочистості, присвячені Почаївській іконі Божої Матері, зібрали в Почаївській лаврі понад 20 тисяч вірян.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему