Поради

Дієві поради, які врятують від перегару та запаху алкоголю

Дієві поради, які врятують від перегару та запаху алкоголю

Зовсім трохи алкоголю відразу покращують настрій, дозволяють розслабитися, позбутися тривожності або почуття стресу, роблять нас душею компанії. Але що робити, якщо відразу наступають робочі будні й попереду важлива зустріч, нарада, співбесіда чи переговори? Як позбутися неприємних наслідків алко-паті, щоб вранці не тхнуло з рота, а голова була ясною і свіжою?

Перегар і запах алкоголю – це дві різні речі. Але нерідко вони комбінуються, доповнюючи одне одного, що додає амбре особливу стійкість і… пікантність, - пише 24tv.

Запах алкоголю прямолінійний: він зберігається до тих пір, доки в роті (у тому числі на зубах), стравоході або шлунку є залишки спиртного. Щоб позбутися від нього, часом досить просто почистити зуби і як слід прополоскати рот.

Перегар же підступний. Його причина – продукти розпаду етанолу, які з'являються в організмі після того, як за перероблення напою, який потрапив у кров міцно взялася печінка, тобто приблизно через 60-90 хвилин. Частина цих продуктів розпаду – наприклад, оцтова кислота, має дуже неприємний душок. Всю цю неперетравлювану речовину організм виводить трьома шляхами: з диханням через легені, потім через пори шкіри та з сечею.

Тому перемогти перегар полосканням або жувальною гумкою майже неможливо: амбре виходить від всього тіла, а не тільки з рота.

Як позбутися перегару

1. Пийте більше рідини

Підійдуть кава, чорний і зелений чай. Внаслідок вмісту кофеїну ці напої володіють сечогінним ефектом і стимулюють роботу нирок. А тому організм швидше виводить хімічні сполуки, які неприємно пахнуть.

2. Прийміть теплий душ

Тепла вода розкриває та очищає пори, прискорюючи виведення токсинів цим шляхом. Але до нього варто вдаватися лише тим, хто впевнений в абсолютному здоров'ї своєї серцево-судинної системи.

3. Правильний сніданок

Наприклад, яєчнею або стейком з нежирного м'яса. Ці страви багаті амінокислотами й білками, які допомагають печінці швидше переробляти залишки етилового спирту.

4. Додайте перцю

Гострі прянощі на зразок перцю чилі або гірчиці – один зі способів прискорити обмін речовин.

5. Зробіть зарядку

Для ефективного окислення спирту печінці необхідний кисень, і чим більше його отримає організм, тим швидше піде процес. Крім того, посилене глибоке дихання сприяє очищенню легенів, а значить, перегар стає не таким сильним.

6. Скористайтеся аптечними засобами від похмілля

Ефективними є антипохмільні препарати, що містять унітіол або янтарну кислоту. Ці речовини впливають на обмін речовин і тим самим пришвидшують виведення продуктів алкогольного розпаду з організму.

Як позбутися запаху алкоголю

1. Почистьте зуби

Під час чищення ви не тільки вилучите залишки спирту з зубів, ясен і язика, але й зможете перебити амбре від тих зон, куди зубна щітка не дістане: з задньої частини язика або горлянки.

2. Як слід прополощіть рот і горло

Спочатку полощіть звичайною водою, потім гігієнічним ополіскувачем для порожнини рота і ясен.

3. Випийте натуральну каву

Кава містить багато ароматичних олійок, здатних на якийсь час затьмарити алкогольні пари. Перш ніж зробити ковток, кілька секунд потримайте рідину в роті.

4. Скористайтеся жуйкою

Аромат жувальної гумки може частково перебити аромат спиртного.

5. Жуйте натуральні ароматизатори

Зелень і спеції, які зберігаються практично на будь-якій кухні, теж нерідко містять у собі пристойну кількість ароматичних олійок, здатних впоратися з неприємним запахом. Найбільш ефективними в цьому плані вважаються петрушка, кінза і мускатний горіх, а також смажене соняшникове насіння.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: алкоголь
В тему