Поради

Сенсаційне дослідження: який прийом найефективніший для флірту

Сенсаційне дослідження: який прийом найефективніший для флірту

Американські вчені з Університету Бакнелла з канадськими колегами з Університету Святої Марії з’ясували, що жінки використовують різні способи флірту для залучення партнера і відлякування суперниць.

Дослідження показало, що при наявності конкуренції, щоб домогтися прихильності партнера, краще використовувати такі техніки, як дотик до обранця, встановлення з ним зорового контакту, обійми і хихикання над жартами. Про це йдеться в журналі Personality and Individual Differences.

Ефективність прийомів вчені оцінювали за допомогою групи добровольців. До участі запросили 91 гетеросексуальну жінку у віці від 18 до 58 років. Їх попросили уявити таку ситуацію: «На вечірці ви бачите симпатичного чоловіка в іншому кінці кімнати. Він розмовляє з іншою жінкою. Як, не використовуючи слів, переконати його переключитися на вас і дати зрозуміти суперниці, що вона тут зайва?»

З отриманих відповідей автори роботи склали список найбільш популярних маневрів. Туди увійшли:

  • зоровий контакт
  • танці на рівні очей
  • усмішка
  • дотик
  • хихикання над жартами
  • пильний і похмурий погляд на суперницю.

Для другої частини експерименту вчені запросили 89 жінок і 50 чоловіків у віці від 18 до 93 років. Учасникам потрібно було уважно ознайомитися з відповідями першої дослідницької групи і оцінити їх за семибальною шкалою. При цьому респонденти повинні були враховувати, наскільки успішно кожен із способів флірту міг би змусити суперницю відступити, а чоловіка – зацікавитися.

Прийом, який учасники оцінили як найефективніший, - це дотик до рук, грудей і плечей. Подібні сигнали вчені називають «сигналами зв'язку». До них відносяться невербальні і вербальні знаки, які публічно демонструють близькість між двома людьми. З їх допомогою жінка дає зрозуміти конкуренткам, що чоловік вже зайнятий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: стосунки, вчені, чоловіки, сша, канада, жінки, психологія
В тему