Поради

Як правильно прибирати на кладовищі після зими

Як правильно прибирати на кладовищі після зими

У всіх людей є покійні родичі. Хтось пішов з життя ще до їх народження, а когось не стало зовсім недавно. Щоб правильно вшанувати їх пам’ять, необхідно прибрати могили на кладовищі після зими. Традиційно їх приводять в порядок після того, як сходить весь сніг.

На що звернути увагу в першу чергу

Найкраще прибирати на могилі в одну з батьківських субот. У цей день прийнято відвідувати покійних на кладовищі і поминати їх. Часто процес прибирання може зайняти не один день. Перш за все потрібно подивитися, чи все гаразд із пам’ятником, чи він не пошкоджений після зими разом з фотографіями. При необхідності його потрібно замінити. Також перевірці потрібно піддати огорожу. Після зими фарба може обсипатися, тому огорожу необхідно або замінити, або перефарбувати самостійно.

Територія навколо могили

Також необхідно облагородити територію навколо могили. Вона може бути оформлена по-різному. Все залежить від вашого бажання і фінансових можливостей. Хтось оформляє територію траурною плиткою, хтось викладає щебінку, але найпоширенішими є трава і квіти.

Перед тим, як проводити будь-які роботи, потрібно прибрати сміття з могил, наприклад, зів'ялі квіти або зайві гілки. Уже після того, як все розчищено, можна приступати до додаткового оформлення. Якщо про плитку і щебінку все зрозуміло, то з квітами і травою питання йде складніше.

Трава і квіти

На кладовищі допускається використання штучного газону. Це - досить практичне рішення, яке не потребує догляду. Якщо ви віддаєте перевагу живим квітам, то тут потрібно знати міру і враховувати практичність.

Не варто робити з квітника на могилі цілий сад. Досить посадити туди траву і кілька акцентних кольорів. Вибирайте невибагливі багаторічні рослини, які будуть рости в вашому кліматі. Також варто уникати яскравих і барвистих квітів. Допустимо використовувати червоний, білий, блакитний і рожевий. Якщо говорити про самі квіти, то необхідно віддати перевагу тим, які любив покійний. Якщо їх немає, то вибирайте на свій смак. Для цього відмінно підійдуть півонії, примули, конвалії і бегонії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кладовище, Поради, Люди
В тему

Останні матеріали