Поради

Якщо подружжя розписалося, але не вінчалося

Якщо подружжя розписалося, але не вінчалося

У сучасному розумінні громадянський шлюб – це співжиття, яке немає ні церковного благословення, ні державної реєстрації. Церква називає його блудним.

Бо насправді громадянський шлюб – це коли він зареєстрований у РАЦСі, але не було вінчання, – каже священик Андрій Ротченков. Яка причина виникнення такого співжиття? Молоді люди вважають себе не готовими до створення сім’ї. Вони остерігаються, що партнер «не підійде» для сімейного життя, бажають «перевірити свої почуття».


Чому Бог забороняє такий вибір варіантів? Тому що зношується душа. Людина витрачає свою любов на багатьох партнерів, а потім вже не може любити – серце стає черствим. Також це непотрібний, зайвий статевий досвід. Чому зайвий? Не тільки тому, що є небезпека захворіти. З’являється все більше доказів наукової гіпотези про телегонію. Вона полягає в тому, що генетична інформація передається не тільки при зачатті, але й променевим шляхом. Тобто навіть якщо після статевих відносин не відбулось зачаття, то все одно генетична інформація залишається у матері. При кількох партнерах така інформація накопичується, змішується і, як результат, – народжуються потворні чи хворі діти.


Чоловік і жінка з плином сімейного життя повинні стати, як сказано в Біблії, одним тілом. Тобто розуміти одне одного з півслова, півпогляду; відчувати біль своєї половинки, як власний. Таке злиття душі, тіл неможливе при «вільному» співжитті. Такі союзи ніколи не стають сім’єю, у них дуже рідко народжуються діти. Якщо народжуються, то вони сироти, і згідно з церковними канонами, і за державними законами. Тому основою міцної сім’ї повинна стати, у першу чергу, духовність. Потрібно повінчатися. Але поставитись до вінчання не як до гарної традиції, а як до таїнства, у якому Сам Господь дає силу і благословення на нелегке сімейне життя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему