Поради

Кора ліщини допоможе при аденомі та запаленні кишечнику

Кора ліщини допоможе при аденомі та запаленні кишечнику

Неподалік Стиру Віра Крась заготовляє кору ліщини – цілющий засіб, який наші предки здавна використовують для лікування різноманітних захворювань.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Щоправда, слід відзначити, що в ліщині, або в лісовому горіху, усе корисне, – розповідає відома травниця з міста Луцька. – Адже цілющими властивостями володіють її листя, смачні плоди і сережки, як ще називають цвіт ліщини. Ну і, звісно, кора, яку потрібно заготовляти напровесні. Заготовлену кору я приношу додому і сушу, розклавши під навіс або на горищі. Опісля збираю у картонну коробку, де і зберігаю. Кора ліщини містить у собі ефірну олію, пальмітинову кислоту, сахарозу, а також таніни, спирт. Саме кора допоможе зняти запальні процеси, запалення підшлункової, вилікує аденому простати, полегшить стан при цукровому діабеті.

При екземі, запаленні кісточок на ногах і руках травниця радить приготувати ось такий засіб: дві столові ложки кори ліщини залити літром води і довести до кипіння. Проварити десяти хвилин, настояти протягом години і парити руки чи ноги два-три рази на тиждень.

– Також звертаються дуже багато людей з наріканнями на цукровий діабет, – каже пані Віра. – Їм я раджу скористатися засобом, який легко приготувати і який обов’язково дасть гарний результат. Отож, потрібно взяти у рівних частинах кору ліщини, корінь кульбаби та кору осики. Подрібнити, а тоді одну столову ложку суміші залити склянкою води. Кип’ятити п’ять хвилин, настояти годину і пити по одній столовій ложці тричі на день. Також останнім часом звертаються немало чоловіків, які нарікають на аденому простати. Їм раджу приготувати ось такий засіб: взяти у рівних частинах кору ліщини, іван-чай, листя берези та гравілат і подрібнити усі компоненти. Тоді столову ложку суміші слід залити пів літром води, прокип’ятити хвилину-дві і пити протягом дня як чай.

Нерідко виникають і проблеми з кишечником, які можуть призвести до його запалення. Тож у таких випадках жінка радить приготувати цілющий настій, який зніме запальні процеси і налагодить роботу кишечнику. Потрібно столову ложку кори ліщини залити склянкою води і прокип’ятити протягом п’яти хвилин. Настояти ще 40 хвилин і, процідивши, пити два рази на день за чверть години до їди.

– Також раджу обов’язково включити у свій раціон ліщинові горішки, які багаті на вітаміни, корисні мікроелементи і сприяють активізації мозкової діяльності, – радить травниця. – Дуже добре приготувати ось таку вітамінну суміш: горішки ліщини, волоські горіхи, арахіс, родзинки, курагу, чорнослив покласти шарами у банку та залити рідким медом. Такі ласощі особливо полюбляють діти, проте і дорослим споживання столової ложки смаколика піде лише на користь.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, народна медицина, хвороби
В тему

Останні матеріали