Поради

Виховала для себе ідеального мужчину

Виховала для себе ідеального мужчину

– Уявляєш, він не може сам собі супу в тарілку налити, навіть хліб нарізати! Каже: «Подай мені і сиди поруч». Цукор у чай  і то я йому повинна насипати і розмішати, – ділилася Оксана з подругою Іриною своїми бідами.

«Нічого собі, – подумала Ірина, – зовсім недавно одружився, а вже як на голову встиг щільно присісти! Може, сама винна: підставила шию – тут вже гріх не вилізти». Ірині якось в цьому плані з чоловіками більше щастило.

– А може, ти просто не вмієш вчасно поставити його на місце?

– Тож навчи мене...

І Ірина поринула у спогади, згадуючи свій «скромний» досвід спілкування з чоловіками.

Першим її чоловіком став студент юрфаку Юрко, який згодом «доріс» до помічника прокурора Юрія Віталійовича. Спочатку, коли закохані зустрічалися в Ірининому гуртожитку, дівчина чесно і сумлінно відгодовувала його студентськими супчиками, які він щедро нахвалював. Переломний момент настав, коли молоді люди почали жити на квартирі, що орендував Юрко.

Якось після безсонної ночі перед іспитом Ірина підхопилася вранці з ліжка змучена і невиспана: всю ніч вона старанно намагалася заснути перед важким днем. А Юрко усе не давав, вимагаючи пестощів. Зла і нервова дівчина намагалася хоч якось підправити зовнішній вигляд за допомогою косметики, а Юрко з нещасним виглядом стояв на загальній кухні і смажив картоплю. Здається, він справді злякався, що Ірина образиться. Як би там не було, вона прийняла його картопляні «вибачення» з видом «так має бути», що і визначило тон подальшим стосункам.

Дівчина чесно намагалася не маніпулювати його острахом її образити. Але знали б ви, як важко не сісти на шию, яку тобі наполегливо й методично підставляють. З часом приготування їжі, миття посуду, прибирання квартири, не кажучи вже про винесення сміття стали святими обов'язками Юрка. Сімейна пара, звичайно розійшлася. Такого напруженого графіка – шеф на роботі і шефиня вдома – Юра витримати не міг.

Другим судженим Ірини став красень-кубинець з вишуканим французьким ім'ям Андре. Йому подобалися її очі і ноги. Але змиритися з європейською стрункістю коханої кубинець не міг. Кубинці люблять дівчат з красивими круглими формами.

«Щоб бути для тебе смачненькою, мені потрібно добре їсти», – кокетливо тягнула хитра Ірина. І що б ви думали? Кубинець подолав імідж блискучого «мачо» і... навчився готувати! Дівчина відповідально з’їдала усі його приготовані страви, але її природна конституція виявилася зовсім не здатною до накопичення жирових клітин. І кубинець кинув Ірину заради товстої кубинки.

Її третій шлюб... Це був найважчий випадок. Студент філфаку Олексійко, молодший за Ірину, з пуританської сім'ї. Мама в ролі «подай-принеси», тато – на дивані. Олексійку були з дитинства прищеплені норми, що існують в його сім'ї: хлопець за все своє життя палець об палець не вдарив, а на кухню виходив лише поїсти. Втім, Ірина не сумувала: «От і добре, тепер все буде так, як у всіх – я буду типовою дружиною, у нас буде типова сім'я». Та не так сталося, як гадалося.

Ну, подумайте, як Ірина могла стати біля плити, якщо стільки років її пестили та плекали попередні чоловіки? А як можна було поставити до плити Олексійка, якщо він навіть цибулю не вмів нарізати? Одного разу вранці, після казкової ночі, дівчина попросила свого чоловіка посмажити грінки до чаю. Треба зауважити, Олексійко не відмовився. Але коли Ірина гордо випливла на кухню після ранкового марафету, щоб насолодитися кулінарним шедевром, її спіткало жорстоке розчарування: з мокрої жовтої грінки, піднятої двома пальцями, непристойно стікав білок... Дівчина мовчки поклала грінки назад у тарілку і також мовчки насмажила нові. «Я просто вперше в житті сам смажив грінки», – спробував виправдатися Олексійко. «Так, – відповіла Ірина поблажливо, – ти ще зовсім молоденький».

На превеликий подив Ірини, комплімент був сприйнятий як найглибша образа. У філолога Олексійка спрацював синдром відмінника. Він звик все робити на п'ятірку. Природно, спочатку він навчився на п'ятірку смажити грінки, потім на п'ятірку варити борщ, до кінця першого року спільного життя з Іриною він вже на п'ятірку пік печиво.

Що й говорити, своїм третім чоловіком Ірина дуже дорожить, адже він так цінує її внесок в його особистісний розвиток. Каже, що тільки з Іриною він став справжнім чоловіком.

А Ірина всіляко підтримує в ньому цю впевненість: кращі кулінари світу – чоловіки, кращі кравці – чоловіки, кращі педагоги – теж чоловіки! І взагалі чоловіки найкращі! Тож Олексійко «на радощах» продовжує творити дива у сімейно-побутово-кулінарному житті.  Тому Ірина навіть і не знає, що вона може порадити Оксані...

Ірина Белоцька

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали