4 Лютого 2021
Новини

Волиняни боргують за комуналку мільйони

Волиняни боргують за комуналку мільйони

Волиняни заборгували за комуналку майже мільярд гривень. Левова частка боргів за житлово-комунальні послуги – плата за постачання та розподіл природного газу.

Станом на 31 грудня 2020 року заборгованість жителів Волинської області з оплати житлово-комунальних послуг склала 957,3 мільйона гривень. Про це інформує ІА "Волинські новини" з посиланням на  Державну службу статистики.

Найбільше – 617 мільйонів гривень - волиняни заборгували за постачання та розподіл природного газу. Майже 139 мільйонів – за постачання теплової енергії та гарячої води, 112 млн боргують за електроенергію та її розподіл. Крім того, 57,3 мільйона гривень волиняни не сплатили за водопостачання та водовідведення, 19,9 млн грн – за управління багатоквартирними будинками і 11,8 мільйона гривень – за поводження з твердими побутовими відходами.

До слова, згідно з даними ДКП «Луцьктепло», станом на 14 січня в Луцьку мешканці боргували за надані послуги 96,968 мільйона гривень.

Крім того, Держстат повідомив, що у грудні 2020 року на Волині уклали 185 договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості за житлово-комунальні послуги на загальну суму 791 тисяча гривень.

Загалом в Україні станом на 31 грудня заборгованість населення за поставку і розподіл природного газу склала 31,5 млрд гривень, за поставку теплової енергії та гарячої води – 24,1 млрд гривень, за поставку і розподіл електричної енергії – 6,1 млрд гривень, за централізоване водопостачання і водовідведення – 5,7 млрд гривень, за управління багатоквартирним будинком – 5,1 млрд гривень, за надання послуг з вивезення побутових відходів – 1,1 млрд гривень.

У грудні 2020 року нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії в Україні склали 28 млрд гривень. Це на 26,7% більше, ніж у листопаді (22,1 млрд гривень).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему

Останні матеріали