Поради

Як безкоштовно перевірити, хто є власником земельної ділянки

Як безкоштовно перевірити, хто є власником земельної ділянки

Інформація про власників та користувачів земельних ділянок по всій території України стала відкритою: перевірити, хто є власником земельної ділянки, можуть не тільки нотаріуси, правоохоронні, реєстраційні чи інші органи, а й будь-який громадянин.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Для отримання інформації про власника землі потрібно знати кадастровий номер. Якщо такий номер не відомий, його можна знайти на «Кадастровій карті». Ділянку можна також знайти вручну – за місцезнаходженням на кадастровій карті і натиснути на неї. У вікні, яке з’явиться, будуть зображені кадастровий номер цієї земельної ділянки, її площа, а також форма власності.

Після цього потрібно зайти на спеціальний електронний ресурс «Відомості державного земельного кадастру», там пройти ідентифікацію за допомогою електронного цифрового підпису або BankID і в розділі «Інформація про права» ввести кадастровий номер земельної ділянки. Система надасть інформацію про власника ділянки, її розмір, дату виникнення права власності, про орган, який зареєстрував право власності тощо.

Отримати інформацію про власника земельної ділянки можна безпосередньо на кадастровій карті. Для цього – натиснути на розділ «Інформація про право власності та речові права».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна
В тему