Поради

Домашні мурахи: як із ними боротися

Домашні мурахи: як із ними боротися

Домашні мурахи далеко не так нешкідливі, якими здаються на перший погляд. Вони всеїдні: поїдають солодощі, м'ясні продукти, живих і мертвих комах, пошкоджують одяг, тканини, шкіру, ізоляцію електроприладів. Домашніх мурашок привертає запах поту, вони навіть можуть заповзати в ранки на шкірі людини.

Борються з ними по-різному:

  • Із звичайних дріжджів приготуйте на воді густу пасту, до неї додайте трохи меду або варення, ретельно розмішайте і розкладіть на маленькі кришечки, які розставте в місцях скупчення домашніх мурах.
  • Можна приготувати суху приманку — суміш рівних кількостей бури або борної кислоти і цукрового піску, розтертих у ступці. Таку приманку теж розсипають в зоні поширення цих комах.
  •  Рідка приманка готується так: 5 г борної кислоти, 50 г цукру і 50 мл води. У цей розчин додають половину чайної ложки меду або варення. Суміш ретельно перемішують і розливають в невеликі блюдця, які розставляють на мурашиних стежках. Приманка не псується протягом кількох місяців.

Кількість бури в цих рецептах збільшувати не слід, оскільки «отрута» повинна забезпечити загибель робочих мурах лише після того, як вони принесуть отруєну їжу в гніздо і нагодують нею всю сім'ю.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему