Поради

Померла донька "зварила" свою матір

Померла донька

Ірина Никифорівна, стара сварлива жінка, в кінці свого життя залишилася одна. Її син був наркоманом і сидів у в'язниці, а дочку вже багато років ніхто не бачив. Сумна доля, але, на жаль, типова в нашому суспільстві.

Жила Никифорівна на скромну пенсію. Вечорами сиділа на лавочці, лаяла уряд, перемивала кісточки сусідам. Про дітей своїх вона згадувала, але не з теплою материнською ніжністю. Якщо раптом мова заходила про дітей, вона починала їх проклинати. Особливо дочку.

Справа в тому, що її донька Аліна в 23 роки обікрала матір і втекла. Никифорівна була дуже жадібною бабою і такого пробачити не могла. Син же обкрадав її непомітно, і якимось чином Никифорівна пропускала його справи з виду.

І ось одного разу сталася жахлива подія. Дочка Никифорівни повернулася. Зайшла в квартиру, сказала: «Здрастуй, мамо», пропустила повз вуха весь потік лайки матері. Подальше життя в будинку матері не було для неї солодким. Никифорівна робила все, щоб вижити дочку з квартири. Скандали чув весь будинок. Ніхто не втручався в ці сімейні конфлікти. Обидві жінки могли лаятися одна з одною на сходовому майданчику, у дворі, навіть їхні крики в квартирі можна було почути, піднімаючись по сходах або підходячи до будинку з магазину.

Никифорівна колола доньку голками, кидала в неї речами. Аліна це терпіла. Було видно, що їй нікуди йти. Вона з усіх сил намагалася налагодити стосунки з матір'ю. Десь працювала, допомагала по господарству, за можливістю доглядала за матір'ю. Никифорівна турботу доньки приймала, але спокійно співіснувати з Аліною не могла.

Одного разу мати просто не впустила її в квартиру. Аліна вийшла купити Никифорівні таблеток, а коли повернулася, її мати просто забрала таблетки, зачинивши перед дочкою двері. Дівчина майже 12 годин просиділа на лавочці, біля під'їзду. Близько 7 вечора почався скандал. Аліна метушилася і злилася, тарабанила в двері, на що Никифорівна облила її окропом…

Хтось викликав міліцію, хтось – швидку. Аліна забилася в куток й вила, як поранений звір, але коли приїхали медики, її ніде не було. Вранці на горищі знайшли Аліну. Вона повісилася на білизняний мотузці. Прямо під її тілом на підлозі було написано крейдою: «Я тебе зварю в твоєму ж окропі».

Никифорівна з квартири того дня так і не вийшла. Після цього випадку в будинку почалися проблеми з проводкою. Світло вимикалося 2-3 рази в тиждень без очевидних на те причин, при цьому в сусідніх будинках все було добре. А через 2 місяці після Аліниної смерті в домі відключили гарячу воду.

За ці  місяці багато що змінилося в поведінці Никифорівни. Вона стала набагато рідше виходити на вулицю. А одного разу розповіла бабкам з будинку, що Аліна їй щоночі уві сні приходить і погрожує. А потім вона зникла. Її не бачив ніхто. Світло в її квартирі не вмикалося, достукатися до неї не могли.

Коли нарешті рятувальники, яких викликали сусіди, вибили двері, то побачили у квартирі жахливу картину. Сварлива жінка буквально зварилася живцем у себе в ванній. Набирала воду митися і підігрівала її кип'ятильником. Потім поставила кип'ятильник в чашку, але не вимкнула. А коли залізла у ванну, ймовірно, втратила свідомість, і, падаючи, зачепила чашку. Проблеми з проводкою і водою зникли самі собою відразу після її смерті…

Ірина Белоцька

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали