Поради

Покійна дочка врятувала від грабіжників

Покійна дочка врятувала від грабіжників

Випадок, який стався з 37-річною Іванкою п'ять років тому, згадується, ніби вчора.

Жінка щасливо вийшла заміж за Артема. Зіграли весілля, і через рік Іванка народила гарну та здорову доньку. Назвали Наталею. Росла дитина старанною, через дрібниці не плакала, тільки муркотіла, немов котеня. Батьки не могли натішитися своїм маленьким дивом.

Але коли Наталочці виповнилося чотири рочки, сталося те, чого боїться кожна мати, —дівчинку збила машина... На смерть. Того фатального дня вона гралася на майданчику з іншими дітками. Іванка всього на секунду відвернулася, коли почулося рипіння шин. Далі все було, як у тумані: швидка, міліція, перехожі...

Коли Іванка зрозуміла, що сталося, упала в істерику. Їй ввели заспокійливе, і жінка вирубалася. Дійшла тями на ліжку. Поруч сидів чоловік і лікар. Іванка  не пам'ятала, що сталося. Коли нагадали про жахливий випадок, почалася глибока депресія. Іванка ні на що не реагувала, наче з неї вишкребли всі емоції, а залишили тільки зовнішню оболонку. На всі питання відповідала не до ладу,  що в голову прийде.

На похороні Іванка не плакала, просто стояла і дивилася в одну точку. Через місяць депресія минула, але осад залишився. Жінка задалася нової метою: знову завагітніти. Так минув рік. Того дня, коли сталася ця історія, чоловік Артем був на роботі до 9-ї вечора, а Іванка сиділа вдома одна. Щоб відволіктися, дитя вирішило зайнятися домашніми справами.

Була 3-тя година дня. Жінка пішла в комору по брудну білизну. Як тільки ввійшла, двері зачинилися. Іванка кинула білизну і стала ломитися назовні. Погасло світло, почувся знайомий дитячий голосок: «Мамочко, не шуми, а то погано буде. У будинку чужі». Іванка обернулася і побачила… Наталю. Ні, вона не була закривавленою або понівеченою — стояла, як жива! У тому ж платтячку, у якому померла.

«Тихіше», — повторила донька. «Наталочко, це справді ти?!» — вигукнула жінка. «Тихіше!» — суворіше відрізала Наталя. Іванка розплакалася: «Моя дівчинко! Я так скучила за тобою!» «Не плач, матусю, я повернуся до тебе», — сказала… і зникнула.

Іванка з плачем вийшла з підвалу. Цього разу двері піддалася. Те, що жінка побачила, глибоко шокувало її: у домі все було перевернуто, зникли гроші… Так, її померла донька врятувала маму від грабіжників.

Іванка в паніці зателефонувала в міліцію і чоловікові. Коли закінчили опитування та пошук доказів, Артем зажадав від дружини пояснень, як та врятувалася від злодіїв. Жінка розповіла йому історію з коморою. Артем заспокоїв дружину, і вони пішли прибирати безлад, що залишили після себе злодії.

У спальні їх чекав новий сюрприз: на ліжку лежали речі Наталі, а там — записка,  написана друкованими нерівними літерами: «Не викидайте — знадобиться!» Іванка знову розплакалася, а  Артем,  побачивши це, забажав викинути речі. Та дружина влаштувала таку істерику, що чоловік поступився.

Через рік Іванка знову народила доньку. Вона була точною копією Наталоньки, навіть вела себе так, як покійна сестричка. Перед тим, як вийти з пологового будинку, Іванці наснилася старша донечка. Вона говорила: «Ось я і повернулася! На цей раз бережи мене». Після цього сну жінка охрестила дочку Наталею.

Ірина Белоцька

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему