Поради

5 лайфхаків, щоб окуляри не запотівали при носінні маски

5 лайфхаків, щоб окуляри не запотівали при носінні маски

А чи знаєте ви, що окуляри знижують ризик заразитися коронавірусом. До такого висновку прийшли вчені. Проведене в Китаї дослідження показало, що люди, які носять окуляри, заражаються COVID-19 в п'ять разів рідше. 

В цілому, це логічно: основні канали зараження вірусом - ніс і слизова очей, яка як раз і захищається скельцями окулярів. При цьому повністю захистити від вірусної інфекції окуляри не можуть, вони лише зменшують одержувану інфіковані дозу. 

Варто також мати на увазі, що, на відміну від окулярів, контактні лінзи не захищають слизову оболонку очей взагалі. 

Для тих, хто носить окуляри, захисна маска - справжнє випробування. Адже при кожному видиху крізь шар тканини скло пітніє і людина нічого не бачить. Постійно знімати і протирати лінзи - не варіант. Тим більше, що в натовпі це справжня небезпека.

Що ж робити, щоб окуляри не запотівали при носінні маски?

Є кілька ефективних і простих способів:

  • Загнути край маски

Перед тим як надіти захисну маску, загніть верхній її край всередину. При цьому одягніть окуляри так, щоб вони лягли поверх маски. Якщо медична маска йде із затискачем, щільно придавіть його до носа і розрівняйте на обличчі. 

  • Використати мило

Промий скельця окулярів в мильній воді, ретельно просушіть і лише після цього одягайте. Завдяки гліцерину, що входить до складу мила, на лінзах утворюється тонкий наліт, який не дозволить окулярам туманитися від вологи. Щоправда, чіткість картинки при цьому може трохи знизитися.

  • Застосувати піну для гоління

Візьміть краплю звичайної піни для гоління і нанесіть на скло.  Втирайте її до тих пір, поки піна не висохне, а потім протріть серветкою. Окуляри не будуть пітніти протягом години. 

  • Обробити спреєм

Купіть в аптеці спеціальний засіб – спрей проти запотівання і обробіть ним окуляри. Але пам'ятайте, при температурі нижче -10 градусів скло може покритися тонкою кіркою льоду. 

  • Перекрутити маску

Спробуйте такий простий і дотепний спосіб від запотівання, яким користуються майстри в манікюрних салонах.  Якщо перекрутити маску на вухах, тобто зробити петлю, повітря буде виходити з боків, а не в окуляри. 

Як бачите, є прості способи, щоб окуляри не запотівали в масці.  А оскільки захисні маски з нами надовго, обов'язково використовуйте ці лайфхаки. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус
В тему

Останні матеріали