Поради

Якій іконі про що молитися?

Якій іконі про що молитися?

Часом бувають у житті складні ситуації, коли людині залишається сподіватися тільки на допомогу Божу. Проте і просто помолитися на благо рідних і близьких ніколи не буде зайвим. 

Приходячи у храм, ми бачимо перед собою багато ікон, на яких зображені святі угодники Божі. Вважається, що перед кожною іконою потрібно молитися з певними проханнями.

«Трійця» — одна з чудотворних православних ікон, найголовніша святиня у багатьох храмах. Біля неї моляться про найголовніше і найважливіше у житті, про те, що може вплинути на всю подальшу долю людини. Молитися біля неї треба людям, які втратили надію і не знаходять виходу зі складної ситуації. Перед молитвою чітко продумайте своє прохання. Молитися Тройці потрібно після покаяння і вознесіння хвали Господу.

«Спас Нерукотворний» — ікона, що володіє сильною енергетикою. На ній зображений Спаситель, до якого слід звертатися з проханнями врятувати душу, вказати шлях істинний, зцілитися і позбутися поганих думок. Милості можна просити як для себе, так і для інших, але спочатку потрібно покаятися і прочитати «Отче наш». Цей образ є в кожному храмі, але якщо хочете домогтися більш сильного ефекту, вирушайте в храм, названий його ім’ям.

«Спас Вседержитель» — перед цією іконою просять зберегти членів родини.

«Розп’яття» допомагає захистити будинок від злодіїв і покарати злочинців.

«Спас у терновому вінку» допомагає подолати всі перешкоди на шляху порятунку душі.

«Віра, Надія, Любов» — дарує людям мудрість, допомагає зміцнити у людських серцях віру, надію і любов, а також дає сили для подолання важких життєвих перешкод.

«Микола Угодник Чудотворець» — одна з найвідоміших і шанованих ікон у світі. Їй потрібно молитися тим, хто по життю чи по роботі багато подорожує або часто знаходиться в дорозі. Їй моляться моряки, рибалки, льотчики, мандрівники і мореплавці. Крім того, Святитель Микола Чудотворець — заступник несправедливо скривджених, жінок, дітей, жебраків, несправедливо засуджених та ув’язнених. Тому всі ці категорії населення можуть звертатися до Ікони Миколи Чудотворця зі своїми проханнями. «Святий великомученик Пантелеймон» — цій іконі моляться про зцілення від хвороб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему