Поради

Вхід Господній в Єрусалим

Вхід Господній в Єрусалим

Вербна неділя – велике християнське свято у неділю Вербного тижня, перед Великоднем. Христос в’їжджав цього дня в Єрусалим не для того, щоб Йому служили, а для того, щоб послужити і віддати душу Свою за спасіння світу.

Христос ішов у Єрусалим не як Владика, а як останній слуга людей. Ні краплі людської крові не пролив Христос Своїм входом, жодної людської душі не погубив, а навпаки, йшов у Єрусалим пролити Свою кров за очищення наших гріхів і всього світу. Як людина, Він боявся страждань і смерті, але Він переміг їх, і тим самим змінив погляд християн на страждання і смерть.

Вхід Ісуса Христа залишається назавжди величним, тому що він мав не політичне значення, а релігійне, не тимчасове, а вічне. Адже Христос ішов визволити людські душі від гріха і смерті. Тому це свято завжди буде близьке кожній людині і ніколи не забудеться, поки люди житимуть на землі.

Гілля верби, яке ми тримаємо в руках у це свято, нагадує нам про те, що життя перемагає. Якщо воно перемагає в рослині, то тим більше – в людині, бо людина незрівнянно цінніша за рослину. Якщо Бог турбується про життя рослин і тварин, то чи не набагато більше Він любить людину? Заради спасіння кожного із нас Господь наш Ісус Христос віддав Себе на страждання і смерть.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему