Поради

Як відчистити срібло?

Як відчистити срібло?

Срібні речі, столове срібло або прикраси є, напевно, в кожній оселі. І кожен власник таких виробів не дуже радіє, коли вони втрачають первинний блиск і чорніють. Тоді постає питання: як повернути сріблу блиск? Врешті, як його зберігати, аби воно не темніло?

 

Причини потемніння срібла різноманітні. Наприклад, такі речі темніють, якщо зберігаються поряд із ліками, що містять сірку, або у приміщенні з підвищеною вологістю. Крім того, у разі хвороби людини, яка носить срібні прикраси. А ще винуватцями можуть бути креми і лосьйони, які наносяться на шкіру.

Існує кілька способів чищення срібла в домашніх умовах.

Із цим завданням добре справляється нашатирний спирт. Для цього його треба розвести у пропорції 1:10. Таким розчином можна не тільки протирати вироби, але й занурювати їх на деякий час у нього.

Можна використовувати суміш зубної пасти й соди. Але пам’ятайте, що чищення цими способами може призвести до утворення мікротріщин, які забиватимуться брудом і, відповідно, виріб буде гірше чиститися.

В ювелірних магазинах продають спеціальні серветки та рідини, що не мають абразивних частинок. Потемніле срібло залийте купленою рідиною на певний час (залежно від ступеня забрудненості). Так само можна чистити прикраси з коштовними каменями. Ця рідина має властивість «обволікати» виріб тонкою плівкою, що дозволяє сріблу протистояти процесу окислення.

Для зберігання срібла використовуйте спеціальні футляри, які можна щільно закривати. Пам’ятайте, що вологість у приміщенні, де ви його тримаєте, має бути мінімальною. І не забувайте, що при зберіганні срібні вироби не повинні дотикатися один до одного.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему