Поради

У вас хронічна втома? Спробуйте народні рецепти

У вас хронічна втома? Спробуйте народні рецепти

Астенія – це синдром хронічної втоми, при якому відбувається порушення сну, знижується активність, проявляються різка зміна настрою, нетерпіння, непосидючість. Це млявість, яка може виникнути навіть після тривалого відпочинку.

 

У результаті таких розмитих симптомів люди не поспішають звертатися до лікарів. Адже справді, хто захоче звертатися до медиків через те, що не виспався чи втомився на роботі? У цьому і полягає вся небезпека.

Факти, які можуть спровокувати розвиток астенії, – дієти, малорухливий спосіб життя, травми головного мозку, нейроінфекція, інтоксикація, атеросклероз судин головного мозку.

 

Загальні рекомендації для лікування астенії:

• Нормалізуйте свій режим дня. Не забувайте, що після важкого трудового дня вам потрібен повноцінний відпочинок.

• Тонізувальний ефект мають фізичні навантаження.

• Постарайтеся обмежити контакт із токсичними речовинами.

• Тютюн і алкоголь – вам не союзники.

• Постарайтеся виключити або хоча би зменшити кількість випитої вами кави. Під час наукових досліджень доведено, що її вживання сприяє виведенню магнію з організму. А це сприяє дратівливості та порушенням сну.

 

Рецепти народної медицини для лікування хронічної втоми:

• Для боротьби із дратівливістю допоможе такий лікарський збір: глуха кропива, м’ята, материнка і плоди глоду (1:1:1:1). Всі складові дрібно наріжте. 20 г лікарського збору залийте 1/4 л дуже гарячої води і дайте охолонути протягом 1 години. Пийте по 65-85 мл 3-4 рази на добу.

• Тонізувальний засіб. В однакових частинах змішайте корінці левзеї та радіоли рожевої + чебрець (траву). 15 г збору залийте 1/4 л дуже гарячої води і протягом 1 години не чіпайте. Після цього додайте 1/4 ч. л. подрібненого імбиру і при бажанні – 1 ч. л. натурального меду. Все добре перемішайте і вживайте по 65 мл 4 рази на добу.

• Тонізувальним ефектом володіють ванни з додаванням ефірних олій. Ось одна з багатьох сумішей: кориця, гвоздика, імбир, лимон і розмарин (усі ефірні олії необхідно брати по 3-5 крапель).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему