Поради

Як позбутися хатніх мурах

Як позбутися хатніх мурах

Мурахи, мешканці будинків і квартир, можуть проникнути куди завгодно: туди, де зберігаються продукти, і навіть у шафи з одягом. Виникає запитання: як позбутися цих небажаних сусідів?

 

Домашні мурахи розмножуються постійно, особливо якщо знайшли тепле і вологе місце. Наприклад, у ванній або кухні. А там, де рідко прибирають, – для них справжній рай: багато їжі та води. Вони ховаються у тріщинах стін і за плінтусами. Дивує те, що хатні мурашки всеїдні. Можуть їсти не лише продукти і папір, але й порошинки, і навіть одяг. Були випадки, коли мурахи пошкоджували навіть ізоляцію електроприладів.

 

Аби позбутися домашніх мурашок, існує кілька способів:

• Візьміть чайну ложку цукру і півложки борної кислоти чи бури, розведіть у воді. Приманки розставте в місцях скупчення мурашок. Міняйте приманку через 2 тижні. Протягом місяця мурашки зникнуть із вашої квартири.

• Можна змішати мед і сухі дріжджі. Також розкладіть їх як приманку. Тепер можете спостерігати за тим, як мурахи поступово зникнуть.

• 2 столові ложки будь-якого м’ясного фаршу і борна кислота також допоможуть. Але цю приманку потрібно регулярно міняти, тому що запах від неї через певний час може стати неприємним не лише для мурашок, але і для людей.

• Можуть допомогти і професійні засоби захисту від комах. Про те, як ними користуватися, ви дізнаєтеся з інструкції на упаковці або ж у продавця.

 

Варто знати

Якщо домашні мурашки – проблема всього під’їзду, то потрібно домовитися із сусідами і провести процедуру виведення всім одночасно. Інакше вам доведеться повторювати її неодноразово, а мурахи просто перетворяться на кочівників по квартирах.

Збільшувати кількість борної кислоти або бури в рецептах приманки не потрібно. Нам важливо, щоби мурашки принесли цю приманку в гніздо і нагодували нею побратимів – тоді результат буде очевидний.

І пам’ятайте: приманки не повинні бути доступні для дітей і домашніх тварин!

Якщо в домі дуже багато мурах і потрібно врятувати від них продукти, то є один спосіб. Покладіть їжу в посуд і обмажте його краї олією. Це не дасть доступу мурашкам до продуктів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему