Поради

Не такий страшний бабій, як його малюють

Не такий страшний бабій, як його малюють

Випадково почула, як сучасна бабуся повчала внучку: краще вийти заміж за пияка, ніж за бабія. Мовляв, шльондра чоловічого роду – дуже небезпечний екземпляр для дружини. Бо пияк у гречку не скаче (йому не до того), а гуляка поп’є крові, доки візьметься за розум.

 

Виявляється, бабійство – це хвороба, що має медичну назву: інтимофобія. Нею страждають чоловіки, які... бояться тривалих інтимних стосунків із жінками. Донжуанові годі зупинитися навіть на найпривабливішій панні. Основна сила, що змушує його міняти партнерок, – страх.

Мамин синочок

Майбутні інтимофоби, як правило, ростуть у жіночому середовищі: з мамою, бабусею, тіткою... Ще гірше, коли у сім’ї є дідусь і тато, але вони тільки відіграють роль інвесторів. У родині всі рішення ухвалюють жінки. Матері захвалюють і одночасно залякують синів, дорікаючи за кожен промах і переконуючи, що без них нічого у житті вони не досягнуть. Подорослішавши, мамині синочки неспроможні розв’язати навіть побутові проблеми, бо завжди все за них робила ненька. Авторитарні мами відбирають у синів навіть можливість вибрати стиль одягу, до кінця життя купуючи їм сорочки та краватки. Із часом хлопцям це набридає, і вони вирішують жити окремо, але... у них не виходить. Аби втекти від пильного контролю мами, деякі вже у 17-18 років одружуються. Підсвідомо обирають жінок, старших на 5-10 років, але потрапляють із вогню у полум’я. Тому все життя інтимофоб боїться бути залежним у стосунках із жінками.

Де водяться бабії?

Бабії роблять успішну кар’єру: відсутність кохання компенсують високою соціальною активністю. Донжуан постійно змагається з матір’ю, аби довести, що може стати сильним, відомим, багатим не завдяки, а всупереч її керівництву.

Інтимофобів багато серед педагогів і бухгалтерів. Пояснення просте: жіночий стиль поведінки, що оточував із дитинства, для них природний. Такі чоловіки комфортно почуваються у товаристві жінок, обговорюють із ними моду... Та оскільки на інтимні теми з представницями прекрасної статі розмовляє мужчина, то його співрозмовниці сексуально збуджуються, і ловелас опиняється в ліжку часто всупереч своїй волі. Чимало інтимофобів зізнаються: вони не можуть бути разом із жінкою в одному приміщенні більш як 15 хвилин, якщо вона не віддалася йому, хоча він навіть не робить натяку на бажання.

Ловелас любить подруг, а не друзів

Вони фліртують із багатьма жінками одночасно: якщо дві-три відшиють, то четверта-п’ята відповість взаємністю. Дуже бояться зради, бо не впевнені, що в ліжку будуть неперевершеними. І щоб не переживати важку трагедію, прагнуть залишити партнерку першими, автоматично дістаючи репутацію донжуана.

Зв’язок із однією жінкою триває кілька тижнів. Найцікавіше, що роман бабія закінчується необов’язково ліжком: секс для нього – не самоціль.

Інтимофоби, на відміну від інших чоловіків, ніколи не хваляться кількістю підкорених сердець. У чоловічій компанії ловелас почувається незатишно. Мужчини його не люблять за жіночі манери, відсутність чоловічого суперництва. Суто по-жіночому бабій завжди намагається уникнути конфліктів, звиваючись дзиґою і виляючи хвостом. Тому в ловеласа більше подруг, аніж друзів.

Найкраща дружина – гумова лялька

Для інтимофоба жінка безпечна лише у тому разі, якщо вона скидатиметься на ляльку із секс-шопу. Звичайно, можна схитрувати й одружитися з ним, але шлюб буде нетривалим. Якщо жінка хоче зберегти стосунки, то може претендувати лише на роль подружки, з якою він обговорюватиме одяг, останні серіали, ходитиме на концерти й ділитиметься враженнями від своїх любовних пригод, не претендуючи на інтимність.

Деякі панни, побачивши слабинку донжуана перед матір’ю, прагнуть виявити материнські почуття та турботу й нерідко добиваються близькості, роблячи непоправну помилку. Залізати до бабія в ліжко небезпечно. Тільки-но стосунки стають інтимними, він починає боятися, що переростуть у залежність, і в паніці втікає.

Як не впійматися на гачок?

Найчастіше жертвами донжуанів стають жінки, обділені чоловічою увагою. Інтимофоб перед усіма однаково ввічливий і галантний. Якщо він подав вам руку, коли ви виходили з автобуса, не сприймайте це як пропозицію руки та серця. Ловелас так само подасть руку й бабусі.

Якщо донжуан подарував квітку, це ще не привід вважати його шанувальником. Він щодня може дарувати квіти будь-кому. Не варто спокушатися і коли такий чоловік привітав зі святом, поцілувавши у щічку. Повірте, він привітав, як жінка жінку. А ще не варто купуватися на його пропозицію супроводити вас додому. Проводячи до дверей, бабій не напрошуватиметься у квартиру і зникне, бо йому більше нічого й не треба.

Коли ви впізнали інтимофоба, будьте готовими, що матимете лише пригоду, насолоду від ввічливого, галантного кавалера, ніжного коханця, який у першу ж ніч повністю викладеться. У вашому житті буде Ніч, про яку пам’ятатимете все життя. Але не майте ілюзій, що зможете взяти більше.

Рецепт від психолога

Маючи сотні жінок, бабій почувається дуже самотнім. Він страждає через це і намагається забутися у роботі. У зрілому віці деякі все-таки ламаються під тиском загальноприйнятих норм, що порядний чоловік мусить мати сім’ю. Але більшість донжуанів до кінця життя лишаються парубками. Більшість бабіїв не розуміють, що їхню хворобу треба долати. Лікують таких чоловіків за допомогою психоаналізу, перш за все позбавляючи їх від страху перед матусею. Але й жінка, яка любить, може це зробити ліпше за психолога.

Олеся Малишко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему