Поради

Шоколадний фонтан на весілля

Шоколадний фонтан на весілля

Незабутнє... Саме такий епітет найбільше підходить до весілля, яке організоване зі смаком. Зі смаком шоколаду. А для цього найкраще підходить шоколадний фонтан.

 

Конструкція шоколадного фонтана дуже схожа з пристроєм фонтана сьогодення. Складається він з декількох ярусів, об'єднаних один з одним металевою трубкою зі спіральним різьбленням, по якій на верхівку подається теплий шоколад. Нижня ємність являє собою чашу, і саме в неї закладається подрібнений шоколад або шоколадний порошок. Під ємністю розміщується нагрівальний елемент. Його місія – перетворити ароматні плитки на в'язку масу, яка легко зможе «піднятися» на саму верхівку фонтана. Солодка субстанція, опинившись вгорі, починає повільно сповзати вниз похилими боками ярусів, утворюючи щільні шоколадні завіси, які повністю приховують внутрішню конструкцію фонтана.

 

Висота фонтана

Від кількості ярусів залежить висота конструкції. Для скромного весілля на 15-20 осіб буде достатньо триярусного фонтана заввишки 50-60 см. Для великої церемонії з доброю сотнею гостей цього буде мало, а ось фонтан з сімома-вісьмома ярусами висотою 100-120 см – те, що треба.

 

Якість шоколаду

Якщо говорити про якість шоколаду, то тут недоречні класичні плитки з магазину. Фонтан «любить» справжній продукт з високим відсотком вмісту масла какао (не менше 53%) та бажано бельгійських і швейцарських виробників.

 

До шоколадного фонтана прийнято подавати найрізноманітніші продукти: фрукти та ягоди, сухофрукти, зефір, профітролі із заварного тіста, шматочки бісквіта, повітряну кукурудзу, печиво.

Обов'язковим додатком при оформленні весільного столу фонтаном є тонкі дерев'яні шпажки, якими зручно занурювати продукти в шоколад. Фахівці рекомендують встановлювати фонтан на ідеально рівній поверхні, в іншому ж випадку шоколадні потоки будуть мати нерівний, рваний вигляд, а сама конструкція втратить стійкість.

Крім цього, шоколадний фонтан не можна використовувати на вулиці, оскільки хмари цікавих і охочих до солодкого комах не зможуть пропустити настільки урочисте і «смачне» дійство, та й пил зіпсує ласощі.

Категорично забороняють використовувати в якості додаткових компонентів до фонтана ламкі і крихкі продукти. Горішки, сухе печиво, підсушений бісквіт обов'язково залишать після себе крихти, які будуть плавати на поверхні шоколаду, викликаючи неприємні відчуття в гостей.

 

Навряд чи варто купувати шоколадний фонтан, якщо не планується його використання після весілля, хоча мати вдома такий пристрій вкрай вигідно – завжди можна буде здивувати гостей і потішити дітлахів. А от оренда шоколадного фонтана – цілком виправдана – недорого, зручно, плюс до всього надається сервіс, в який входить установка пристрою, його «заправка» шоколадом, обслуговування під час банкету.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему