Поради

Вибираємо весільний торт

Вибираємо весільний торт

Весільний торт непростий десерт, це одна з головних прикрас весільного банкету і данина традиціям. Складно уявити, як можна закінчити свято, якщо молодята не відріжуть удвох перший шматок від святкового торта, який, за повір'ям, принесе тому, хто його з'їсть, багато років удачі та радості.

 

Правильний весільний торт повинен відповідати двом важливим критеріям: бути дуже красивим і смачним. На щастя, ці дві якості можна успішно поєднувати, але для цього варто звернутися до професійних кондитерів.

 

Основа торта

Найчастіше основою весільного торта є бісквіт. Він легкий, м'який та ароматний. Однак з бісквіта не можна виконувати нижні яруси торта. Якщо він досить високий, то верхні яруси просто розчавлять нижній шар.

Начинка торта може бути якою завгодно! Тут все залежить від бажання нареченого з нареченою. І, звичайно, варто подумати про те, що сподобається гостям. Безсумнівно, догодити всім неможливо, але, тим не менше, існують начинки, які подобаються практично всім, просто слід уникати дуже незвичайних смакових поєднань.

Важливий момент – крем у весільному торті не повинен бути занадто жирним. До моменту подачі торта ваші гості вже будуть ситі. І якщо торт буде важким, то більшість з них не зможе спробувати навіть шматочка.

Йогурт, вершки, фруктові та ягідні начинки, суфле – ось що добре використовувати для весільного торта.

Якщо весілля відбувається влітку, підберіть з кондитером ті інгредієнти, котрі не зіпсуються на спеці за кілька годин і не втратять свій зовнішній вигляд.

 

Декор торта

Торт повинен дивувати і захоплювати. Він стане одним з найбільш пам'ятних моментів весілля і буде відображений на всіх фотоапаратах і телефонах. Торт може бути покритий всілякими глазурями і кремовими квітами. Окрасою верхівки можуть бути живі квіти (що додасть десерту певного шарму) або фігурки нареченого і нареченої. До речі, ці фігурки також можуть виглядати зовсім по-різному: романтичні або з гумором, а, може, це будуть ваші улюблені мультиплікаційні персонажі?

Якщо вам не хочеться використовувати класичні фігурки, можна декорувати верхівку торта двома лебедями, сердечками або обручками. А можна самостійно зробити кумедні фігурки з паперу.

Найбільш популярним зараз є покриття торта цукровою мастикою. Завдяки її пластичності, з неї можна виліпити будь-які фігури – простір для творчості необмежений. Тож фінальний весільний десерт може виглядати як арт-об'єкт. Такий варіант декору торта дозволяє виконати його в тон до основних кольорів весілля і прикрасити елементами, відповідними стилю весілля.

 

Якої величини має бути весільний торт?

Розмір і вага вибирається з розрахунку, що кожному гостю має дістатися приблизно 120 грамів весільного тортика. До речі, це не так мало, як може здатися спочатку. Візьміть до уваги те, що багато хто просто відмовиться від торта, проте будуть і ласуни, які з'їдять декілька шматочків. Тому розраховуйте кількість торта так, щоб кожному точно залишилося по одному шматочку, і нехай буде кілька додаткових.

Зовсім не страшно, якщо трохи торта залишиться на наступний день, але і витрачати величезні гроші на десерт з 5 ярусів, якщо у вас весілля на 30 осіб, – нераціонально.

Зараз на деяких весіллях можна побачити «торти» з тістечок. На спеціальній підставці красиво викладають тістечка, а всю конструкцію увінчує невеликий тортик, від якого молоді, за традицією, можуть відрізати перший шматочок. Плюси такого весільного десерту в тому, що його легко транспортувати, а кількість тістечок простіше розрахувати. До того ж, можна замовити тістечка, оформлені в одному стилі, але з різною начинкою і з різного тіста. Тоді кожен гість зможе підшукати те, що йому до смаку.

І остання порада: у кондитерських обов'язково пропонують доставку торта до місця банкету. Зазвичай вона коштує дуже недешево, і молоді часто воліють заощадити, думаючи, що й самі легко впораються з транспортуванням торта. Це дуже необачна думка. Везти кілька кілограмів повітряного бісквіта з кремом і прикрасами – завдання, яке під силу тільки професіоналові. Заощадивши на доставці, ви можете залишитися зовсім без торта або задовольнятися тим, що довелося купити поспіхом та який абсолютно не відповідає вашим задумам і побажанням.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему