Поради

Весільна фотографія

Весільна фотографія

Якщо ви думаєте, що весільна зйомка обмежується кадрами «наречена біля дзеркала», «весільна сукня на вішалці», «прогулянка з нареченим парком», то ви, звичайно, помиляєтеся. 

 

Професійні фотографи впевнені – в моді оригінальність. Відтак прогулянками містом і фоном з обридлих пам'яток вже нікого не здивуєш. Ваше завдання – шукати джерело натхнення, підглядати на просторах Інтернету оригінальні рішення для фотосесії або довіритися творчому пориву хорошого фотографа.

Молоді фотографуються, а гості нудьгують, попиваючи шампанське в стороні, – цим уже нікого не здивуєш. Придумуйте сценарій і створюйте антураж, розподіляйте ролі і видавайте реквізит гостям, тоді всі запрошені будуть залучені до процесу і матимуть з вашого весілля тільки незабутні спогади.

Що стосується незвичайних фотосесій, то саме вони змушують молодят розкритися – лише на таких знімках виходять щирі усмішки та живі емоції.

 

Природний порив

На сьогодні у весільній індустрії йде рух до всього природного. Тобто зйомка на природі, організація прикрашених галявин. На задній план відходить жорстка зйомка, більше користуються популярністю фотографії, наповнені емоціями між люблячими людьми.

Фотограф намагається створити історію весільного дня. Популярною стає зйомка зустрічі нареченого і нареченої без гостей, до церемонії одруження: фотограф знімає їх емоції, коли вони вперше бачать один одного у весільному вбранні. А гості і батьки запрошуються вже безпосередньо в рацс або на виїзну реєстрацію.

Також все більше у весільних фотографіях використовуються літери, слова, деталі, замовлені не тільки в студіях дизайну, але і зроблені своїми руками. Ще молодята часто проводять весілля в європейському стилі, де подружки нареченої і друзі нареченого одягнені однаково.

 

Готуємося до зйомки

До модної та оригінальної весільної фотосесії потрібно готуватися не за один день. Тільки в цьому випадку ви отримаєте вдалі кадри, позитивні емоції. І від моди, і трендів весільного сезону це, на жаль, не залежить – зустрічайтеся з фотографом, обговорюйте сценарій фотосесії і найдрібніші деталі зйомки. Це допоможе об'єднати в одному флаконі майстерність фотографа, ваші позитивні емоції та свіжі ідеї.

Щоб фотосесія вийшла по-справжньому індивідуальною, її потрібно ретельно планувати напередодні весілля. Сценарій не варто залишати на розсуд фотографа! Планувати треба разом: у фотографа є досвід (красиві місця на прикметі, оптимальний маршрут), а у молодят – побажання та ідеї. Здорово, коли фотосесія перетворюється на щось більше, ніж красиві знімки на тлі міського ландшафту.

 

Адже в маршрут можна включити і місце знайомства, і улюблені куточки для побачень, і все те, що дороге люблячим серцям. Здорово, коли у пари є спільні захоплення, адже їх теж можна вибрати для фотосесії. Наприклад, якщо пара любить на вихідних відпочивати на природі, чому б не зробити зйомку за містом, в красивому лісовому місці.

 

Отримуємо вдалі знімки

Тенденції тенденціями, а головних правил «вдалих» фотографій ніхто не відміняв. З умовами «виспатися перед весіллям» або «вибрати відповідну до лиця зачіску» все ясно, але чи є якісь секрети вдалих знімків, про які знають справжні професіонали?

По-перше, заздалегідь протестуйте весільне вбрання. Якщо відчуваєте дискомфорт – подумайте про те, як його усунути. Перевірте, чи не буде поділ вашого прекрасного плаття волочитися по землі.

По-друге, заздалегідь «приміряйте» зачіску та макіяж. І професійний перукар, і професійний візажист неодмінно запропонують вам провести так звану «репетицію».

По-третє, подбайте про манікюр. Але нігті нареченої не повинні виглядати як лапа вампіра або як свято прикладних промислів. Нейтральні кольори, прозорий лак оптимально підійдуть для ніжного образу.

По-четверте, будьте обережні із солярієм. Нерідко наречена перетворюється на мулатку напередодні весілля, а наречений залишається блідого відтінку. На знімках потім це виглядає, м'яко кажучи, не гармонійно.

По-п'яте, напередодні весілля не пийте багато рідини, на весільній прогулянці забудьте про жуйку і не користуйтеся лаком для волосся з блискітками – на фото він буде виглядати як лупа.

 

Вибирайте для весільної зйомки справжнього професіонала, прислухайтеся до весільних тенденцій, вибирайте зручний святковий одяг, акуратний макіяж та зачіску. І тоді весільна фотосесія стане для вас справжнім задоволенням, а готові знімки займуть найкраще місце на сторінках першого сімейного фотоальбому.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали