Поради

Сантехнічні роботи: монтаж системи каналізації, водопостачання

Сантехнічні роботи: монтаж системи каналізації, водопостачання

Сантехнічні роботи вважаються одним з найбільш дорогих видів прихованих робіт. Після того, як були встановлені внутрішні перегородки, проведені штукатурні роботи, можна братися до сантехнічних робіт.

 

Монтаж системи каналізації

Установка системи каналізації проводиться в кілька етапів:

• підготовчі роботи. На цьому етапі прокладається каналізаційні труби, які йдуть від основної каналізаційної магістралі. Установка головного каналізаційного трубопроводу була зроблена ще на стадії закладки фундаменту. При відсутності каналізаційного колектора, виникає необхідність у його монтажі. Згідно з будівельними вимогами і нормами, каналізаційний колектор повинен бути наявним обов’язково, причому через кожні 50 метрів повинні розміщуватися колодязі. Вибір матеріалу і розмір діаметра основної магістралі буде заздрість від загального обсягу стоків. Особливу увагу слід приділити глибині залягання трубопроводу під землею. Від того, наскільки глибоко розташовується трубопровід, залежить ступінь тиску. Чим глибше лежить трубопровід, тим міцніше повинен бути матеріал, з якого він виготовлений;

• монтаж каналізації. Від усіх санітарних приладів, розміщених всередині будинку (раковин, унітазів, душових кабін, ванн, пральних машин, зливів у підлозі, мийок, точок для установки посудомийних машин та ін.), повинні відходити трубопроводи. Для монтажу каналізації використовують пластикові труби різного діаметра. Труби можна заховати в стінах або в підлозі.

Допущені помилки в монтажі каналізаційної системи можуть стати причиною виникнення каналізаційних засмічень. Ми рекомендуємо чітко дотримуватися технологічних стандартів.

 

Монтаж системи водопостачання

Водопровід – важливий елемент сантехнічної системи будинку. Монтаж водопроводу повинен проводитися у відповідності з будівельними стандартами, прийнятими для певної місцевості, та санітарними нормами. Залежно від кліматичних особливостей регіону, в якому розташований будинок, глибина залягання труб може бути різною. Обов’язкова умова монтажу системи водопостачання – трубопровід повинен пролягати нижче за межу промерзання ґрунту на 50 см.

Монтаж водопроводу використовує пластикові або металеві труби і специфічні з’єднання. Пластикові труби міцні, надійні і прості в монтажі. До того ж пластикові труби не піддаються корозії. Термін експлуатації ПВХ труб значно більше за металеві. У деяких випадках є сенс використовувати мідні труби. З’єднуються мідні труби з використанням пайки. У процесі монтажу системи водопостачання здійснюється складання трубопроводу і закріплення його на підлозі, стінах і стелі приміщення.

Установка сантехнічного обладнання

Монтаж сантехнічного обладнання – важливий етап сантехнічних робіт, що вимагає відповідального підходу.

 

Установка ванни

Для того, щоб ванна стояла стійко і мала відмінний зовнішній вигляд, необхідно чітко дотримуватися технології установки. Всі з’єднання, що ведуть до ванної, повинні бути надійно зафіксовані, це дозволить уникнути протікання. Установка гідромасажної ванни вимагає від вас певних знань і навичок. У процесі установки гідромасажної ванни не варто нехтувати правилами безпеки і технологічними вимогами. Від того, наскільки правильно буде проведено монтаж ванної, залежатиме термін її безпроблемної експлуатації.

 

Установка унітаза

У процесі установки унітаза слід належну увагу приділити його фіксації. Слідкуйте за тим, щоб водопровідні труби були надійно приєднані, а місця стиків ретельно заізольовані. Перш, ніж встановлювати бачок, необхідно розрахувати його місце розташування. Якщо бачок буде впиратися в стіну, то кришка прилягатиме нещільно. Порушення технології установки унітаза може спричинити за собою поломку системи зливу, протікання і тріщини бачка.

 

Установка раковини

Сьогодні установка раковини може мати кілька варіантів (на кронштейнах, на спеціальній тумбі, на п’єдесталі). Раковина встановлюється у заздалегідь визначеному місці. Найважливіший момент в установці раковини – з’єднання відвідної труби з каналізацією. Для того, щоб зробити це з’єднання, вам буде потрібно гумове ущільнювальне кільце діаметром близько 70 мм.

Установка раковини на п’єдесталі проводиться в тому випадку, коли всі каналізаційні труби сховані в стіні. Розтруб для води також повинен розміщуватися в стіні, на висоті близько 0,5 мм від рівня підлоги. У цьому випадку раковина прикріплюється до стіни. Встановлюючи раковини, стежте за тим, щоб вона не хиталася. На завершальній стадії проводиться монтаж змішувача і системи зливу.

Не забудьте встановити рушникосушки і кріпильні елементи для вбудованої побутової техніки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Будівництво
В тему