Поради

Нові методи утеплення старих вікон

Нові методи утеплення старих вікон

Експерти рекомендують в обов’язковому порядку утеплити старі дерев’яні вікна до настання зими, а краще замінити їх на нові пластикові вікна. Холод у будинку, протяги і більш високі рахунки за опалення є результатом поганої герметичності старих вікон.

Якщо вікна у Вашому будинку пропускають занадто багато холодного повітря в приміщення, але замінити їх у найближчому майбутньому немає можливості, буде корисно випробувати декілька простих методів, щоб зменшити приплив холодного повітря.

Є багато домашніх засобів для герметизації вікон. Всі вони мають одну спільну рису: вони не є довготривалими і не здатні занадто покращувати стан вікон. Деякі з них, такі, як самоклеюча стрічка, працюють лише кілька днів, і герметизацію вікон цим матеріалом потрібно повторювати знову і знову.

Шматочки вати, марлі або іншого настільки ж легкого для моделювання матеріалу – це старий і добре перевірений метод герметизації вікон. Він актуальний, якщо йде мова про косметичне ущільнення вікон, тобто, якщо тільки в одній точці рами відчувається холод. Глуху віконну стулку слід утеплити силіконом, який накладається за допомогою спеціального пістолета.

Якщо вікна продуваються по всьому периметру віконної рами, щоб запечатати вікна,  підійдуть готові стрічкові ущільнювачі. Це самоклеючі смуги поролону. Необхідно обміряти периметр стулок, купити достатню кількість ущільнювача і прикріпити його на вікна.

У цілому поролонові ущільнювачі корисні практично на один сезон, оскільки зазвичай втрачають свої властивості, тому що рано чи пізно відклеюються. На початку весни слід повністю відклеїти всі ущільнювальні стрічки і вимити вікна, щоб позбутися від липких слідів залишків клею. Якщо покупка нових пластикових вікон не планується до наступної зими, то процедура ущільнення повинна бути повторена з використанням нових ущільнювальних прокладок.

Експерти рекомендують використовувати для утеплення старих вікон трубчастий профіль, який найкраще справляється із цим завданням. Він являє собою плоску трубку з м’якої гуми з покриттям, що клеїться з одного боку, ідеально утеплюючи вікна в місцях, де змикаються елементи, що відчиняються. Ущільнювальну трубку встановлюють таким чином, щоб рама притискала профіль під кутом 90, але не ковзала по ній. У разі незначного розміру щілин, доведеться бути готовим до застосування деяких зусиль, зачиняючи вікна, або необхідності злегка підтесати раму.

Інший метод полягає в застосуванні термоусадочної плівки. Вона кріпиться двосторонньою клейкою стрічкою до віконних рам. Плівка утворює додатковий шар, збільшуючи теплоізоляцію вікон. Вона називається термоусадочною, бо після термічного стресу, навіть гарячого повітря від фена, вона стає прозорою.

Сучасні пластикові вікна характеризуються високими теплоізоляційними параметрами, а старі дерев’яні вікна, навпаки, в дуже малій ступені здатні запобігти втраті енергії. Таким чином, з дому може тікати цією дорогою цілих 30% тепла, а всередину потрапляти холодне повітря. Герметизація старих вікон за допомогою всякого роду стрічок, ущільнювачів і силіконових прокладок, як правило, лише тимчасове рішення.

Надійні і сучасні вікна з ПВХ – це інвестиція, яку може дозволити собі практично кожен. Крім того, більшість компаній йдуть назустріч клієнтам і пропонують вигідні умови – відтак немає ніяких виправдань і пояснень для домовласника, який вже десятий рік поспіль ущільнює вікна ватою, таємно «викраденою» у дружини з ванної.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, Вікна, двері
В тему