Поради

Як вибрати хімчистку

Як вибрати хімчистку

 

Більшість клієнтів хімчистки звертають увагу на такий момент, як вартість послуг. Однак ціна за послуги хімчистки все ж є не головною. Найважливіше – це якість робіт.

 

Якість роботи в різних хімчистках суттєво відрізняється. Як зрозуміти, що ваш одяг НЕ зіпсують в хімчистці? Як вибрати найкращу із них? Для вибору хімчистки потрібно відштовхуватися від двох моментів: відгуків знайомих, а також результатів пробної чистки.

Важливим моментом є процедура приймання речей в чистку. Приймальник обов’язково повинен уважно оглянути речі, в тому числі і етикетки (за відсутності таких, звернути увагу замовника на цей факт), дізнатися у клієнта походження, природу і давність забруднень, постаратися визначити, чи може підприємство на наявному обладнанні виконати обробку виробу.

Якщо після огляду приймальник вказує на наявні і, можливо, не помічені власником дефекти виробу (або, якщо про це ставлять замовника до відома за допомогою дзвінка безпосередньо з підприємства), а також попереджують про потенційні проблеми, які можуть з’явитися в процесі чистки – значить, приймання виконується належним чином.

Якщо ж ніяких запитань клієнтові не ставиться і ніякої інформації не надається – варто задуматися про пошук іншого підприємства хімчистки.

Однак не забудьте, що трапляються випадки, що речі, які ви здали в чистку, виготовлені не з натуральних матеріалів, і вони не оригінальні, а контрафактні. Нерідко буває, що матеріали, зазначені на ярлику, не є такими і внаслідок цього практично неможливо передбачити, як поведе себе така річ під час контакту з мийним реактивом.

Якщо хімчистка проведена правильно, то річ повинна бути чистою (за винятком плям, вивести які неможливо), акуратно вигладженою, без сторонніх запахів.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему