Поради

Не вмикається планшет – що робити?

Не вмикається планшет – що робити?

 

Трапляється, що планшет працював годину тому, і раптом він просто не реагує і не вмикається. Таке буває досить часто. Якщо не вмикається планшет, можна спробувати своїми силами повернути його до життя.

 

Перше, в чому може бути проблема, – це сама система. Трапляється, що система «підвисає» і перестає відповідати при натисненні на кнопку. Спробуйте натиснути на неї і потримати 15 секунд. Після чого відпустіть і знову натисніть на кілька секунд. Якщо немає жодної реакції, шукаємо на корпусі пристрою, або в мануалі на схемі отвір, підписаний як RESET. Беремо скріпку, відгинаємо один кінець і акуратно вставляємо в отвір. Там розташована кнопочка. Натискаємо до легкого клацання. Відпускаємо. Тепер пробуємо знову ввімкнути планшет.

Якщо планшет не вмикається, тоді ставимо його на зарядку. Чекаємо 20 хвилин. Пробуємо ввімкнути.

Припустимо, він не ввімкнувся

Якщо після вище зробленого він усе одно не вмикається, перевіряємо зарядний пристрій.

Якщо є можливість перевірити мультиметром – добре. Якщо – ні, можна звернутися до знайомого, або підібрати аналогічну зарядку з таким же вольтажем і коннектором (роз’ємом). Заряджаємо, чекаємо 20 хв, потім пробуємо ввімкнути.

Усе одно не вмикається

У такому випадку, проблема може бути в наступному:

 

1. Не працює сама кнопка включення (зазвичай зникає характерне клацання при натисненні). Потрібно припаяти її на місце.

 

2. Планшет насправді працює, просто немає зображення. Може скластися відчуття, що він вимкнений. У такому випадку заряджайте його кілька годин. Потім, потримайте кнопку «Викл.» 15 секунд (або натиснути reset). Зачекайте хвилин 15, поки охолоне корпус планшета (задня кришка може грітися при зарядці). Тепер спробуйте ввімкнути і почекайте 2 хвилини. Задня кришка повинна трошки нагрітися (зовсім трішки). Якщо це сталося, і він трохи нагрівся, значить планшет справний, і просто немає зображення. У такому випадку планшет потрібно розбирати і перевірити шлейф від матриці до системної плати. Часто буває, що він просто вискакує із затиску, і зображення зникає.

 

3. Батарея. У деяких планшетах програмований контролер живлення, який не ввімкне планшет, якщо проблема в батареї або її зовсім немає. Тому, якщо відкрити пристрій, відразу подивіться, чи підключена батарея.

Можливо, ваш планшет не вмикається через збій у завантажувачі. Тоді ваш друг потребує кваліфікованого ремонту.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему