Поради

Власники найдорожчих авто

Власники найдорожчих авто

Чимало багатіїв витрачає шалені кошти на купівлю новомодного авто. Часто власниками найдорожчих машин є відомі футболісти, але й інші міліонери та міліардери не скупляться і вибирають для свого автопарку найрідкісніші авто.

 

Bugatti Veyron (найдорожче авто у світі). Особливість цього автомобіля в тому, що воно розганяється до швидковсті 100 км/год всього за три секунди. Сьогодні власниками найдорожчого авто є актори Том Круз, Сильвестр Сталоне та футболісти Кріштіану Роналду й Девід Бекхем.

Серед цієї четвірки найбільше авто в автопарку Девіда Бекхема. Окрім Bugatti Veyron, він є власником Aston Martin DB7, Ferrari 550 Maranello, Bentley Arnage, Mercedes S500 та чималої кількості інших дорогих автівок.

Bugatti Type 57SC Atlantic донедавна був найдорожчим автомобілем у світі (у 2011 році проданий на аукціоні за $ 40 млн). До речі, це авто на початку 70-х років минулого століття вартувала усього близько $ 60 тис.

Koenigsberg CCX (ціна якого понад 800 тисяч євро) – найдорожче авто Європи, а між тим, і найрідкісніше. Його власником є багатій Стефан Перссон.

Ferrari Enzo (за 2 млн американських долларів) є найпопулярнішим. Власники розкішного авто: футболіст Джо Коул,  продюсер Девід Геффен та комік Роуен Атткінсон.

McLaren F1 (суперкар за $ 5 млн) дозволений лише на дорогах загального користування. Власники: гравець у покер Філ Айві та актор Роуен Атткінсон.

Ferrari 250 GTO (найдорожчий автомобіль у світі вартістю у $ 52 млн) відоме завдяки аварії століття. У 2012 році мультимільярдер Крістофер Кокс потрапив в аварію на своїй Ferrari 250 GTO (вартістю понад $ 30 млн). Ця аварія стала найдорожчою у світі.

Імен володарів Ferrari 250 Testa Rossa за $ 16,5 млн та Jaguar XJ13 вартістю у $ 15 млн не розголошують. Декілька років тому ці автівки були придбані на аукціоні в Монако.

Bentley Rapier за $ 4,5 млн володіє голлівудська актриса Джулі Бенц. Цікаво, що завдяки її прізвищу (в англійському варіанті – Benz) актриса часто рекламує автомобілі Mercedes Benz, із року в рік відвідує заходи пов’язані з автівками цієї марки, але сама не купувала Mercedes Benz і не планує.

Найдорожчий Mercedes-Benz SLR McLaren 999 Red Gold Dream Ueli Anliker вартує понад $ 10 млн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему