Поради

Toyota i-Road – електромобіль майбутнього

Toyota i-Road – електромобіль майбутнього

Автомобіль улюблений вид транспорту практично кожної людини. Але навіть найдорожче авто у будь-якому випадку призведе до забруднення навколишнього середовища. Тому нині панує тенденція на екологічні автівки. Є альтернатива майбутнього електромобіль.

 

Автомобіль це не лише комфортний вид транспорту, це й передусім забрудник навколишнього середовища. Виробництво, експлуатація та утилізація авто призводить до нещадного екологічного забруднення. Найбільше шкоди нашому середовищу завдає згорання пального, через яке в атмосферу потрапляє значна частина оксидів азоту та сірки.

Сьогодні як ніколи ця тема є досить актуальною. Чимало автокомпаній вирішують питання, як зменшити шкідливість виробництва та експлуатації автомобіля на екологію.

Першими популяризувати електромобілі намагалися у Франції. Проект розробки таких автівок називається Smart City. Хоча це проект пов’язаний з триколісними японськими машинами Toyota i-ROAD. Це авто було вибрано з причини своїх ультракомпактних розмірів і економічності.

Toyota i-ROAD можна назвати найскромнішим автомобілем. І швидкість бажає кращого – автівка може розвинути швидкість до 50 км/год. Повна зарядка літієво-іонних батарей в ньому займає 3 години. Саме цього буде вдосталь на 50 км. Цього цілком достатньо для поїздки до магазину чи на роботу. Заряджати диво-авто можна від звичайної стаціонарної розетки.

Вперше автомобіль був представлений ще у 2013 році, а вже в наступному – вступив в серійне виробництво. Компанія Smart City замовила 70 екземплярів цього транспортного засобу для експлуатації в якості громадських машин у місті Гренобль. Восени 2015 року обіцять появу таких авто на вулицях усього світу, якщо досвід їх експлуатації виявиться вдалим. Першими їх випробовуватимуть французи.

Toyota i-Road – двомісний автомобіль з електричним приводом. Електромобіль нагадує мотоцикл або скутер (з поправкою на додаткове третє колесо). Водій і пасажир сидять один за одним. Розміри автівки досить мініатюрні. Завширшки – 85 см, у висоту – 145 см та у довжину – всього 235 см.

Незважаючи на маленькі розміри (вага всього 300 кг), автівка оснащена усіма обладнаннями для безпеки водія та пасажира: подушки та ремені безпеки, опалення, освітлення.

Вона дуже зручна для пересування та паркування, економна в експлуатації, володіє максимальною маневреністю (розворот – три метри). І найголовніше – ніяких викидів в атмосферу. Пересування авто забезпечують два двигуни потужністю 2 кВт, встановлені в двох передніх колесах, із живленням від літій-іонного акумулятора.

Автомобіль цілком називають відкриттям століття, але не обійшлось без «дефектів». Те, що вважали великим плюсом, виявилось чималим мінусом. Електромобіль цілком безшумний, що може становити загрозу для пішоходів. Але цю проблему вирішили завдяки штучному генератору шуму.

Наразі авто готують до продажу. Виробники обіцяють низьку ціну.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему