Поради

DeLorian – найлегендарніше авто

DeLorian – найлегендарніше авто

DeLorian – напевно, єдине авто, яке не змінилось з початку вісімдесятих років. Виробництвом цього автомобіля займаються понад 30 років, причому дизайн залишається цілком незмінним.

 

Вартує таке авто близько $ 55 тис. Уживану автівку можна придбати майже удвічі дешевше – близько $ 30 тис. Популярність автомобіля з роками не зменшилась. DeLorian й надалі залишається найбажанішим авто усіх часів. Завдяки незвичайному дизайну перші роки DeLorian були невимовно популярні. А після виходу кінострічки «Назад у майбутнє» де DeLorian можна назвати одним із основних персонажів, авто стало культовим.

Кузов DeLorian створений із нержавійної сталі, яка полірується до блиску (і не фарбується), це додає DeLorian брутальності. Кузов цього авто схожий з кузовом Lotus Esprit, і це не дивно, адже обидва створювалися кузовним ательє ItalDesign. Загалом DeLorean та Lotus Esprit мають деяку схожість у розробці. Двигун DeLorian розвиває швидкість у 135 к.с. Максимальна швидкість автівки – 209 км/год. Шасі для DeLorean розроблялися інженерами Lotus.

Перша DeLorian Motor Co. з’явилася у 1975 році. Її засновником був Джон де Лоріан. Першопочатково виробництво автомобілів було в Ірландії (нині в США, штат Техас). У 1981 році компанія вперше випустила DeLorian DMC-12. Сьогодні права на ТМ DeLorian має британський бізнесмен, який заразом отримав і запас невикористаних запчастин з ірландського підприємства. Невеличка техаська фабрика в містечку Хамбл випускає нині всього декілька десятків автомобілів на рік. Але можна замовити авто зі своїми побажаннями. Наприклад, автівка з кермом праворуч вартуватиме на $ 15 тис. дорожче, ніж звичайна модель. Можна замовити і точну копію авто з кінострічки «Назад у майбутнє», ось лише ціну доведеться обговорювати безпосередньо з власником.

У 2012 році презентували жовтий DeLorean, який виглядає занадто попсово для такої автівки, що, власне, не характерно для цієї марки автомобілів.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему